Dívka s copem přehled

Dívka s copem
https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 4 51 51

Ota Fink série

< 12. díl >

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 04.11.2024

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka s copem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Chesterton
06.05.2023 5 z 5

Nadchla mě představa Údolí Oranžových skal a vzápětí Viola Těšínská . . .
Tentokrát je všechno zprvu přehledné, poklidné, lehce plynoucí s kulisou Prahy v šedesátém prvém, co je vždycky k nezaplacení. House má angínu, stavíte se U dvou stehen . . .
Po odjezdu Oty z Prahy všechno nabralo spád a závěr je dokonale akční. Potkali jsme se po delší době a naprostá spokojenost.
5/5

Forestwalker
15.11.2022 5 z 5

No, a máme tip na rodinný výlet, Slatiny... Knížka opět velmi čtivá, pokud jde o zápletku, tohle se klidně mohlo stát. Občas si vzpomenu na Agátu Ch., kde lidé umírají z leknutí a pachatelé běžně využívají nepravděpodobných záměn osob.
U Velinského textů se mi líbí řada použitých kulturních odkazů. Opět jsem se ale přesvědčil, že je lepší číst finkovky chronologicky, i tentokrát se objevují odkazy na nedávné děje a Ota se stýká se známými ze starších případů, ke kterým jsem se ještě nedostal; upřímně řečeno, plnil jsem si totiž zpětně ČV 2021, kde bylo za úkol přečíst knihu s názvem obsahujícím část lidského těla. Což cop samozřejmě je.


mol378
27.10.2022 5 z 5

Dostala jsem, co jsem čekala _ hlavně atmosféru! Atmosféru šedesátých let, kterou pamatuju jako hodně malé dítě, ale kupodivu ji cítím, dětství v člověku hluboko zůstává ve formě nesouvislých obrázků, světýlek, útržků rozhovorů, vůní, letního tepla. Debat dospělých přes ploty zahrádek i na lavičkách na rohu. Výletních hospod s dřevěným kuželníkem a stoly v zahradě pod kaštany. Zůstává v cestách vláčkem s tvrdými jizdenkami, které vám na stanici vytiskli s ohromným rachotem na mocném stroji. Ve vzpomínkách na hry na silnici, po které projel jednou za čas kulatý autobus a pak už jen soused s koníkem u lehkého vozu. Vozil nás po celém městě a nikdo nás doma nehledal! Naprosté bezpečí. Těžkou společenskou situaci dítě nevnímá... To všechno člověku připomene tahle finkovka. Příběh jako vždycky nekomplikovaný, občas trochu srandovní a trošičku, ale jen malinko, nepravděpodobný. Ota milý, jako vždy vleze všude a ze všeho zase kouzlem vyvázne. A nádavkem pražské Slatiny, pořád se tam chystám! Pouze na koních _ a vždy ve dvou! Díky, že tyhle knížky existují, je to potěšení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dívka s copem v seznamech

v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit6x