Vyvolený přehled

Vyvolený https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153896/bmid_vyvoleny-153896.jpg 4 46 46

Děti víl série

1. díl

Keď si ťa nevšimnú, prežiješ. Podľa tohto hesla musí žiť Bartolomej Kotlík a jeho sestra Henika z feérijskej štvrte v anglickom meste Bath. Feérie sú bytosti z iných svetov – goblinovia, satyrovia, škriatkovia, trpaslíci, lesní duchovia a ďalší –, ktoré po prehratej vojne postupne splynuli s bežnými obyvateľmi. Bartolomej a Henika sú miešanci, „niktoši“, ktorých nechcú ani feérie, ani ľudia. Jedného dňa sa vo Vranej uličke objaví tajomná dáma v purpurovej róbe. Bartolomej ju potajomky sleduje z okna. Kto to je? Čo chce? Ale keď uvidí, ako dáma uniesla chlapca od susedov, celkom zabudne na to, že si ho nik nesmie všimnúť. A tak si ho najprv všimne tá purpurová dáma, potom čosi tajomné, plné temnej mágie, k tomu mocný lord kancelár... a Artur Želivý, ktorý by tiež najradšej žil pohodlne a nenápadne. Práve ten napriek všetkému ponúkne Bartolomejovi priateľstvo a spôsob, ako už nebyť niktošom. Temné zlo sa blíži, o život už prišlo deväť detí. Bartolomej je na rade, potrebuje spojencov! Vyvolený (Peculiar) je pútavý, nezabudnuteľný príbeh s prvkami detektívky, plný fantázie a prekvapivých zvratov.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Peculiar , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyvolený. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

SputnikV
06.07.2021

pěkně se to rozběhlo, ale bohužel další díly nevyšly, není to jediná podobná zejména dětská kniha, která tak dopadla. nepřišlo, mi, že by se děj zpomalil, naopak frčel po celou knihu...

Leyla
22.02.2021 4 z 5

Vždy ma poteší, keď nájdem niečo zaujímavé od mne neznámych autorov a po dlhšej dobe som si zase prečítala nejaké fantasy. Na prvý pohľad zaujme už obálka knihy. Príbeh sa mi páčil od prvej kapitoly a nedočkavo som prevracala stránky, ako to bude celé pokračovať. Miestami mal pre mňa až hororové scénky. Našťastie nie také, po ktorých by som nevedela zaspať. Zadymený Londýn plný nadprirodzených postáv a postavičiek, mechanických pomocníkov a temných uličiek, kde neviete, čo na vás čaká. Spokojnosť, odporúčam prečítať.


Atlantis
02.04.2019 3 z 5

Děti víl mají fenomenální rozjezd. Zvládnou na pár stranách vytvořit zajímavý svět, který tak akorát zrcadlí ten náš a zároveň má v sobě dostatek zvláštností, aby nenudil. Rozjede se několik příběhových linek, které baví i samy o sobě a pak najednou... brzda. Děj se na dlouhou dobu úplně zastaví a všechny postavy se začnou plácat na místě. A tato zpomalovačka bohužel trvá tak dlouho, že rychle ztratíte o zbytek příběhu zájem. Velká škoda.
Děti víl se tak stávají lehce nadprůměrnou záležitostí a než vyjde pokračování, zapomenete vůbec, že tato kniha existuje.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vyvolený v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených72x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených5x
v Knihotéce44x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit2x

Autorovy knížky

Stefan Bachmann
americká, 1994
2013  78%Děti víl