Děti boží přehled

Děti boží https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307425/bmid_deti-bozi-GhS-307425.jpg 4 100 100

Pé jako Personne série

< 2. díl >

Pé jako Personne, Nikdo. Anglicky Nobody. Ale všichni mu tu říkají Frantíku. Nebo Newyorčane. Hlavní hrdina románu Děti boží se ocitá na mexicko-americké hranici, která je tichým svědkem únosů malých chlapců. Nesnesitelné lepkavé horko, smrad mexického vězení, pachuť strachu a hrůza vás sevřou a pustí až na poslední stránce knihy. David Hidden pokračuje v nastoupené cestě. S minimem odboček, uvěřitelně vykreslenými charaktery, v chandlerovském stylu a s lehkou ironií dokáže strhnout, i když sloveso „strhnout“ je v jeho případě jen velmi slabým odvarem skutečnosti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)
Originální název:

Les Enfants de Dieu , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti boží. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

jaroiva
28.04.2024 3 z 5

Tak nevím. Mně to napínavé nepřišlo. Spíš ufňukané. Zpočátku mi to trochu připomínalo knihu M. Bootha A Very Private Gentleman. Ten se mi zezačátku taky nelíbil. Ale pak se to postupně zlepšilo. To tady nenastalo, drželo si to svou nezajímavost až do konce.
Za to, o jakém píše tématu, bych nicméně dala ten střed. Opakovaně mi tu chybí možnost dát čistou střední cestu. Takže to berte jako 2,5 hvězdy.

Jack Bauer
15.03.2024 5 z 5

Varování. Kniha není určena panbíčkářům, Hidden se hodně naváží do Boha, ale i tak doporučuji panbíčkářům knihu přečíst a vydržet až do konce. Hned od začátku jsem se začetl více než v Děsu. Kniha pěkně odsýpá, příběh je jednoduchý a přimočarý, i když trochu naivní a nevěrohodný, ale jde přece o pobavení. Do církví se uchylují jen pedofilové, buzíci a různí psychouši což se snaží zatajit i Vatikán. Je o tom napsáno mnoho knih a reportáží. Nejhorší je, že zneužívají malé děti a hrají si na svatoušky. Bůh nestvořil člověka k obrazu svému, ale člověk si odpradávna vytvářel Bohy ke svému obrazu. Výborný epilog.


jprst
24.03.2023 4 z 5

Napínavý akční a dosti drsný thriller s přímočarým a rychle plynoucím dějem, jen ten závěr mi připadl poněkud uspěchaný a ošizený.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Děti boží v seznamech

v Přečtených137x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

únosy dětí

Autorovy další knížky

David Hidden
kanadská, 1979
2016  68%Děs
2016  73%Děti boží
2020  62%Střelec