Deník venkovského faráře přehled

Deník venkovského faráře https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324239/bmid_denik-venkovskeho-farare-ZLG-324239.jpg 5 35 35

Rozhovor s českým knězem, nositelem pamětní medaile Václava Bendy za význačný rozvoj za obnovu demokracie Nejsem žádný intelektuál, říká o sobě P. Jan Rybář. Možná právě proto vypráví o světlých i stinných stránkách života přímo a bez zbytečných ohledů. Pětaosmdesátiletý jezuita patří k posledním svědkům dramatických událostí 20. století. Pamatuje hrůzy II. světové války, divoké odsuny, nástup komunistické totality, vězení a permanentní dohled StB. Pamatuje ale také naděje, které vyvolal II. vatikánský koncil, a návrat svobody v roce 1989. A evangelijní svobodu a humor si při vší pokoře nenechá vzít, ba naopak rád je bude sdílet se všemi čtenáři.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník venkovského faráře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Předčítačka
24.08.2023 5 z 5

"Točíme se pořád okolo hříchu, ale otec v příběhu o marnotratném synovi objímá syna smrdícího po prasatech. Nečeká, až bude prosit o odpuštění, a jde mu vstříc."
(Jan Rybář - Jos. Beránek: DENÍK VENKOVSKÉHO FARÁŘE)
#letnicteni #klubklatovskychknihomolu #3K #knihomolove #3

gab72
20.01.2021 5 z 5

Velice dobrá kniha o opravdové víře a lásce k bližnímu a i k sama sobě. Když člověk lásku sám nemá nemůže dávat dál :). Trochu zarážející informace o vedení církve jako takové. Pro mě osobně už ne tolik podstatné, hierarchie církve je pro mě složitá, co je však důležité je víra, naděje a láska a jejich skutky. Doporučuji i nevěřícím :). Pan Rybář je nejspíše farář s lidským přístupem.


lidunka1
05.04.2017 5 z 5

A já zase vím, že když takové hodnocení napíše Cinik - bude to skvělá kniha. Cinik je totiž všude a často v opozici. Kdyby takoví lidé byli všichni, církev by už dávno zanikla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Deník venkovského faráře v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených6x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit3x

Autoři knihy

Josef Beránek
česká, 1968
Jan Rybář
česká, 1931 - 2021