Delila Greenová má všechny na háku přehled

Delila Greenová má všechny na háku
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535911/bmid_delila-greenova-ma-vsechny-na-haku-66142313f0dc4.png 4 71 71

Bright Falls série

1. díl >

Delila Greenová přísahala, že už se nikdy do Bright Falls nevrátí – nečeká ji tam nic než vzpomínky na osamělé dětství. Žije teď v New Yorku, její kariéra fotografky se konečně začíná slibně rozvíjet a postel nemá nikdy prázdnou. Jasně, každou noc je v ní jiná žena, ale s tím nemá Delila problém. Když podlehne citovému vydírání nevlastní sestry, s níž se dávno odcizily, aby za lákavý obnos nafotila její svatbu, ocitá se Delila zpátky v Bright Falls. Původně si tam sice jen chtěla odbýt své a zase se vypařit, ale potom potká Claire Sutherlandovou, jednu z Astridiných nejlepších kamarádek, a rozhodne se, že si ten pobyt nakonec přece jen užije – a přitom se tak trochu pomstí. Claire, která vychovávala svou dceru většinou sama, se potýká s nespolehlivým bývalým, vlastní knihkupectví a vede dost jednotvárný život. Delila Greenová do něj vstoupí jako nevítané překvapení Alespoň zezačátku. Ač o sobě vědí léta, ve skutečnosti se vůbec neznají – a tak Claire znepokojí, že Delila ví, co na ni platí. Když je okolnosti během mnoha předsvatebních akcí svedou dohromady, Claire si už není jistá, zda má sílu odolat Delilinu kouzlu. A co hůř, začíná si myslet, že ani odolat nechce... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Audiotéka , conQueer
Originální název:

Delilah Green Doesn't Care , 2022


Interpreti: Eliška Nejedlá
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Delila Greenová má všechny na háku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Alethea_k
29.09.2023 5 z 5

Páni! Ze začátku jsem se obávala, jaké to bude. Ale postava Delily si mě získala už na prvních stranách. Úplně jsem se do příběhu ponořila a užila si ho. Vlastně nemám co vytknout! Odpočinkovka, která zpracovává taktéž důležitá rodinná témata a ne zcela ideální vztahy a vazby. Líbil se mi vývoj hlavních postav, to jak reagovaly. Nepřišlo mi to zas tak přitažené za vlasy. Na léto ideálka! Nemůžu se dočkat druhého dílu, vrhnu se na něj co nejdřív.

SBH
22.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Lákal mě námět a opravdu moc se mi líbí obálka. Dobře se to četlo. Občas se autorce povedl břitký vtípek. Ale po dočtení můj názor na knihu nabral sestupnou tendenci. Takže popořadě.
Postavy mi přišly velmi dobře charakterizované i vykreslené, takže ačkoli třeba taková Isabela za celou knihu pronese sotva dvě věty, jenom z důsledků jejího chování jsem ji začala upřímně nenávidět. Delila byla velmi sympatická se všemi démony i povahovými škraloupy. Ohledně tří kamarádek oceňuji posun, k němuž mě autorka přiměla. Na začátku mi byly všechny protivné, abych dočítala plna sympatií. Obzvlášť Irisin charakter měl hloubku a barvitost.
Děj. Jediné překvapení představovalo Astridino prozření krátce před koncem, čekala jsem totiž delší expiraci a echt patetickou a afektovanou scénu na veřejnosti, čímž vyjadřuji autorce poděkování. Na druhou stranu se povinných amerických mantinelů romantického příběhu držela tak úporně, až mi zkazila dojem. Závěrečné Velké Nedorozumění se točilo na uzavřené sázce, což je ohrané až na kost. Claire, která celou dobu reprezentovala ústřední dobračku, se v závěru zachová sobecky a bezohledně a ještě byla za chudinku, to mě naštvalo.
V čem se ale příběh utápěl a bylo to úplně zbytečné, bylo neustálé opakování pocitů hrdinek a detailní popisování erotických scén. Trocha sexu je jistě příjemná, ale tady měl čtenář naservírován každý dotek a vzdech a záchvěv vzrušení, což po čase začalo nudit. A s těmi pocity taktéž. Delila to měla v životě blbý, to nerozporuju, ale zopakovat to na každé stránce třikrát není nutné.
Četlo se to hezky, ale výsledný dojem nic moc. O velkorysé toleranci úzkoprsých amerických venkovanů vůči homosexuálnímu vztahu si myslím svoje, a možná se mýlím. Ovšem skutečnost, že v Bright Falls nepotkala Delila dvacet let jediného queer spoluobčana, ale po dalších deseti letech tam naopak nenajdete jediného heterosexuála, mno, to je taky na budku.
Slušný průměr.


Mandlevest
20.08.2023 3 z 5

No, zkusila jsem a ty tři * určitě nejsou za to, že se zde řeší převážně LGBT tématika, s tím jsem do čtení šla. Jde o příběh samotný, který mě nechytnul, situace, které měly být vtipné či veselé mě moc nebavily a to jiskření mezi hlavními hrdinkami se na mě vůbec nepřeneslo. A tak největší radost jsem měla z toho, že jsem to zvládla dočíst a také z moc pěkné obálky, začínám být na těch "malovaných" nezdravě závislá:-). Nakonec hodnotím průměrem a další pokračování si nechám ujít.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Delila Greenová má všechny na háku v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených6x
v Knihotéce97x
v Chystám se číst69x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech4x