Dokonalý zabiják přehled

Dokonalý zabiják https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337269/bmid_dokonaly-zabijak-DqQ-337269.jpg 4 115 115

David Slaton série

1. díl >

Pro mladou americkou lékařku Christinu měla být plavba přes Atlantik splněním snu o životním dobrodružství. Skutečnost je ale mnohem dramatičtější: v ledových vodách oceánu spatří muže, který z posledních sil zápasí o život. Když ho zachraňuje, ještě netuší, že brzy půjde o život i jí. David Slaton je totiž kidon, izraelský zabiják na nebezpečné misi. Zmocní se plavidla a nasměruje je k novému cíli, pobřeží Cornwallu. Christině nezbývá nic jiného, než se nedobrovolně stát partnerkou profesionálního vraha, protože brzy vyjde najevo, že se společně se Slatonem stala rukojmím ve vysoké hře o získání moci na Středním východě. Klíčem k vítězství je nalezení záhadně zmizelé lodi, která skrývala smrtonosný náklad. Kam zmizel? Slaton je odhodlán zjistit pravdu a s chladnokrevnou precizností se pouští do pátrání po muži, který by mohl přivést svět na pokraj nevratné katastrofy.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

The Perfect Assassin , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokonalý zabiják. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

soukroma
28.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Čtivé a napínavé, ale ne zrovna ideální čtení pro tuto dobu: Izraelci proti Arabům, zejména Palestincům (napsáno ovšem před 20 lety), snahy o mír na celém světě (těsně před podpisem mírové smlouvy v Greenwich), ovšem s dvěma atomovkami nacházejícími se kdoví kde a v kdoví jakých rukou. Zabiják Mossadu si řeší i svoji pomstu...
Začátek velmi slibný, v bouřlivých vodách Atlantiku, jenže záhy se do příběhu zaplete náhodný svědek (hned dvakrát unesená americká kráska, jachtařka a lékařka) a je založeno na hustou romantiku,... která dle mého do takového ryze thrillerového špionážního románu nepatří.
Navíc to bylo hrozně dlouhé - teprve posledních 100-150 stran z 500 čiré akce, ale poněkud okopírované z nepřekonatelné klasiky, Šakala. A konec? Hotový happy end.
Nebýt té romantiky, která navíc nabubřela celý text, hodnotila bych více než 70%.

maluck
16.05.2023 5 z 5

David Slaton - dokonalý zabiják, kterému se jen tak někdo nevyrovná. Místy se vyskytly až neuvěřitelné situace, se kterými si Slaton přesto lehce poradil. Kniha by mohla být klidně o pár stran kratší, ale rozhodně jí to neubírá na čtivosti.


8211
05.10.2022 5 z 5

Velmi čtivá detektivka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dokonalý zabiják v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených162x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených6x
v Knihotéce168x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x