Dar přehled

Dar
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390495/bmid_dar-v0V-390495.JPG 4 110 110

Magicky vyrozprávaný príbeh o láske a zodpovednosti zastiera jemné šero čias dávnejšie minulých, čias keď život bol pokojnejší, ľudia ešte vždy verili snom a rodinné šťastie bolo pre nich všetkým. Príjemná atmosféra malého mestečka v srdci Ameriky, kde sú ulice tienené korunami vysokých stromov, ľudia otvorení a priateľskí a čokoľvek, čo by ohrozovalo túto harmóniu, zdá sa na míle vzdialené, až pokým pekný svet jednej rodiny načisto nerozvráti nečakaná tragická udalosť. Odvtedy akoby všetko dobré a šťastné už patrilo minulosti-vzťahy medzi manželmi sa narušia, z útulného domova sa stáva studený nehostinný kút. V tomto okamihu do mesta a vzápätí aj do života trpiacej rodiny vstupuje dievča, odvážna mladá žena, ktorej prítomnosť zjasňuje ich ťažké chvíle. Ona im napokon necháva to najvzácnejšie, čo môže... s láskou a čistou vierou v dobro. Čaro lásky a mágia krehkého zázraku ľudského jestvovania, malý sviatok duše. Prvé vydanie.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Gift , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dar. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Tylinka
25.11.2022 4 z 5

Hezký příběh. Sice jsem už v polovině věděla jak to dopadne a čekala jsem nabídku dřív, ale moc pěkně napsané.

klarkys
22.02.2021 5 z 5

Moc krásná a dojemná kniha. Dostala jsem přesně to, co od Steel čekám- čtivý příběh, romantiku, lásku, drama a happyend. A vůbec mi nevadí, že to není až tak uvěřitelné- přesně z toho důvodu takové knihy čtu. Abych si odpočinula od reality a všedních “starostí”.


stju
18.02.2021 4 z 5

Osud hlavních postav Maribeth a Tommyho mě zaujal, přiznám, místy i dost dojal, asi má na tom podíl i současná doba...
Nicméně mi charaktery většiny postav přišly až moc "černobílé", buď byl někdo hodný až moc nebo naopak zlý, nic mezi tím. Jak už tu zaznělo, dost vykonstruovaně vyznívá i zápletka. Nějak si nedovedu představit, že by jedni rodiče 16tiletých dětí (mimochodem obě na svůj věk nebývale vyzrálé) jednali jednoznačně tak negativně a druzí by se k řešení problémů postavili okamžitě tak bez pochyb vstřícně, a obětavě. Ale to může být opravdu jen můj pocit... jinak knihu, pro chvíle odpočinku, ke čtení doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dar v seznamech

v Přečtených203x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených11x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino