Dámská jízda přehled

Dámská jízda
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421630/bmid_damska-jizda-zyR-421630.jpg 3 35 35

Ze sladké Paříže, města zamilovaných, přijíždí do Prahy šest dam velkého světa. Pět Francouzek a jedna Angličanka. Anne má jasný cíl – navštívit místa, kde pobývali její předkové z matčiny strany. Nachází však mnohem víc, stejně jako její přítelkyně. Ve vzduchu je cítit jaro. Zasáhne Amorův šíp některou z Pařížanek? Seznamte se s dámami velkého světa, jimž Paříž ležela u nohou, a nyní je ve stověžaté Praze čekají osudová setkání…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dámská jízda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Dámaskloboukem
29.08.2023 2 z 5

Ten konec to zabil definitivně. Už od začátku to tedy nevypadalo na žádný zazrak, ani po stránce obsahu ani formy, navíc spousta chyb v korekci.
Hlavní hrdinka mě dojala hned z kraje radikalnim odsouzením nevěry, která potkala jeji chudinku dceru. O par stránek dal bez skrupulí líčila, jak cely zivot vesele podvadela svého manžela.
I na teto knize se ovšem dá najít něco zajímavého.
Tady je to jakási neutuchající víra v ženství navzdory věku. Vštípená starost o vlastní váhu.
A to je fakt.
Letos ve Francii jsem doopravdy nepotkala žádného obézního domorodce. Bohužel, v našich zeměpisných šířkách je nadvaha téměř pravidlem. Občas si to chce přečíst nějaký podobný kousek ze života jiného národa.
Autorka dost pravdivě a zároveň bez špetky odsouzeni popsala dva transvestity.
Úplně jsem si vybavila svuj rozhovor s jedním/jednou transgender, která posílená svou životní zkušeností, jala se poučovat: . co jsem se stala ženou, okamžitě mě přešly problémy s vysokým tlakem. Takže kdyby měl někdo podobné potíže, vřele doporučuji .
A svůdně až mírně afektovane u toho rozhazovala rukama s bezchybnymi růžovými nehty.
Celá Elodie

veronika9034
12.05.2023 3 z 5

Taková oddechovka. Jako Pražákovi se mi kniha líbila, nejít jsme četla o místech které znám.


lucifess
15.01.2023 2 z 5

Uz je to nějakou dobu, co se mi do ruky dostala tak marná knížka. Zaujala mě obálka, že děj se odehrává v Praze,tak by to přeci mohla být fajn oddychovka. Chápu, že příběh je smyšlený, ale tady to tahalo snad za všechny vlasy. Vystřižené všechny možný, nemožný a in temata témata v jednom příběhu. Zhrzené ženy, dámská jízda, jedna tak úplně nezapadá do party, transky, všechny bohaté, že jim celý svět může ležet u nohou, samozřejmě šik a móda v malíčku, bubliny při každé příležitosti, milenec v manželství je běžná věc.... a nakonec 2 hrdinky najdou lásku v Praze? A takhle? A tak "velkou"? To už si fakt ťukám na čelo :))))

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dámská jízda v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě15x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x

Autorovy knížky

Anne Carré
francouzská
2019  51%Dámská jízda