Dámská jízda

Dámská jízda https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421630/bmid_damska-jizda-zyR-421630.jpg 3 35 11

Ze sladké Paříže, města zamilovaných, přijíždí do Prahy šest dam velkého světa. Pět Francouzek a jedna Angličanka. Anne má jasný cíl – navštívit místa, kde pobývali její předkové z matčiny strany. Nachází však mnohem víc, stejně jako její přítelkyně. Ve vzduchu je cítit jaro. Zasáhne Amorův šíp některou z Pařížanek? Seznamte se s dámami velkého světa, jimž Paříž ležela u nohou, a nyní je ve stověžaté Praze čekají osudová setkání…... celý text

Přidat komentář

Dámaskloboukem
29.08.2023 2 z 5

Ten konec to zabil definitivně. Už od začátku to tedy nevypadalo na žádný zazrak, ani po stránce obsahu ani formy, navíc spousta chyb v korekci.
Hlavní hrdinka mě dojala hned z kraje radikalnim odsouzením nevěry, která potkala jeji chudinku dceru. O par stránek dal bez skrupulí líčila, jak cely zivot vesele podvadela svého manžela.
I na teto knize se ovšem dá najít něco zajímavého.
Tady je to jakási neutuchající víra v ženství navzdory věku. Vštípená starost o vlastní váhu.
A to je fakt.
Letos ve Francii jsem doopravdy nepotkala žádného obézního domorodce. Bohužel, v našich zeměpisných šířkách je nadvaha téměř pravidlem. Občas si to chce přečíst nějaký podobný kousek ze života jiného národa.
Autorka dost pravdivě a zároveň bez špetky odsouzeni popsala dva transvestity.
Úplně jsem si vybavila svuj rozhovor s jedním/jednou transgender, která posílená svou životní zkušeností, jala se poučovat: . co jsem se stala ženou, okamžitě mě přešly problémy s vysokým tlakem. Takže kdyby měl někdo podobné potíže, vřele doporučuji .
A svůdně až mírně afektovane u toho rozhazovala rukama s bezchybnymi růžovými nehty.
Celá Elodie

veronika9034
12.05.2023 3 z 5

Taková oddechovka. Jako Pražákovi se mi kniha líbila, nejít jsme četla o místech které znám.


lucifess
15.01.2023 2 z 5

Uz je to nějakou dobu, co se mi do ruky dostala tak marná knížka. Zaujala mě obálka, že děj se odehrává v Praze,tak by to přeci mohla být fajn oddychovka. Chápu, že příběh je smyšlený, ale tady to tahalo snad za všechny vlasy. Vystřižené všechny možný, nemožný a in temata témata v jednom příběhu. Zhrzené ženy, dámská jízda, jedna tak úplně nezapadá do party, transky, všechny bohaté, že jim celý svět může ležet u nohou, samozřejmě šik a móda v malíčku, bubliny při každé příležitosti, milenec v manželství je běžná věc.... a nakonec 2 hrdinky najdou lásku v Praze? A takhle? A tak "velkou"? To už si fakt ťukám na čelo :))))

zdenaR
26.08.2022 3 z 5

Knihu jsem četla proto, že se děj odehrává v Praze - jinak klasická červená knihovna o bohatých postarších Pařížankách, moc sympatické mi nebyly. Ale kniha je čtivá, není třeba přemýšlet.

Jirinamac
17.05.2022 2 z 5

Pokud knížka měla být romantická, tak pro mne nebyla a na komedii to zase nebylo moc vtipné, snobské Pařížanky mě nebavily. Šest postarších kamarádek, které jsou chováním, že spíš zrovna procházejí pubertou a všichni Češi je obdivují. Ale dočetla jsem to.

Janina2609
03.05.2021 1 z 5

“Nikdy jsem si nemyslela, že se to stane. Totiž že zestárnu i já.”
Po prvních pár stránkách jsem knihu znechuceně odložila, příběh o stárnoucí bohaté dámě popisující svá sexuální dobrodružství mne vůbec nelákal. Jelikož nemám ve zvyku jednou začaté knihy odložit, dala jsem ji druhou šanci. Další stránky pořád “nic moc”, ale upoutal mne nápad pěti pařížských kamarádek na výlet do Prahy.
Tak nějak jsem se tím prokousala až do konce a hodnotím jako nepříliš povedené čtení na jednu sychravou neděli. Jednu hvězdu dám za snahu autorovi (nebo autorce, zřejmě české národnosti), ale jinak nedoporučuji.

zdenka1708
14.01.2020 5 z 5

To je mi líto holky, že se vám kniha nelíbila. Je to jen obyčejná romance, která má člověka ukonejšit k spánku. Na mně fungovala perfektně. Mimochodem co se týká romancí, četla jsem mnohem horší veledíla.

alnahu
05.01.2020 1 z 5

Příběh Anne rozvedené šedesátnice začíná zpovědí,kolik měla v manželství milenců.Její předci pocházely po matčině linii z Prahy, její babička žila v Čechách do roku 1918.A proto se rozhodne prohlédnout si Prahu ,kde žili její předci .Na tuto cestu se sní vydají její přítelkyně ,mezi něž také patří dva transvestité,kteří vzbuzují nemalý rozruch.Samozřejmě po Anne a jejích přítelkyních šílí podle ní -všichni mladíci v Praze a všichni se s nimi domluvily-i když jsou to Francouzky-.Tuto knihu jsem nějak nepochopila.

mayinka
24.12.2019 1 z 5

Je tam tolik chyb a hlavně ... motyle :)

okeey
23.12.2019 5 z 5

Příběh šesti zralých žen z romantické Paříže, které se rozhodnou, že se podívají do Prahy. Anne, jež je hlavní postavou příběhu, chce do Prahy, jelikož její předci z matčiny strany odsud pocházejí a chce navštívit místa, kde pobývali. Po rozvodu jí ve Francii nic nedrželo.

Parta přítelkyň je velice různorodá, o zábavu se starají hlavně extrémně žárlivá Caroline s uplakanou Elodye, dva transvestité, kteří by vás za použití tohoto slovo upálili.

Ovšem každá z žen má nějakého kostlivce ve skříni, postupem příběhu tato tajemství vyplouvají na povrch. Anne po rozvodu nechce na chlapa ani pomyslet, natož na mladé muže, kterých měla za své manželství přehršel. Ale co když potká někoho, kdo ji uchvátí na první pohled? Někoho, kdo by k ní padl jako puzzle a je to její vrstevník. Má to ovšem jeden háček, tento muž žije v Praze a rozhodně nehodlá Prahu opouštět, stejně tak jako Anne nechce opustit Francii a své věrné přítelkyně. Stojí taková láska za to? Ještě ke všemu když její dcera řeší zásadní problém, a to, odejít od svého manžela k milenci.

Tento příběh je o hledání, o poznávání nových míst a neutuchajícím přátelství. Je to kniha oddychová, u které nemusíte přemýšlet, jen se necháváte knihou unášet. Ovšem najdou se i pasáže, kde se ze srdce zasmějete. Rozhodně to není žádný brak, kde najdete spoustu klišé. Je to kniha ke krbu, na dovolenou, na relax. Skvěle se u ní odreagujete. Děj plyne, stránky ubývají ani nevíte jak.

Líbí se mi ten nápad, cizinky v Praze, s tím jsem se ještě nesetkala. A příběh šesti dam, kde se za celou knihu ani nijak zásadně nepohádají, je také obdivuhodné, pomáhají si navzájem, mají pro sebe pochopení. Když v knize přeci jen najdete nějaké rozhořčení, tak je to z většího důvodu než si myslíte.

Knihu bych doporučila všem, co mají rádi nenáročnou literaturu, těm, co si chtějí u knihy odpočinout, anebo těm, kteří už mají hororů/thrillerů plnou hlavu a potřebují něco oddychového na čtení. Mě se moc líbila a krásně jsem si u ní po všech těch kingovkách odpočinula.

Zdenka123789
06.10.2019 4 z 5

Zajímavá kniha pro ženy. Netypické hrdinky. Příjemně plyne děj. Každá z hrdinek má svého kostlivce ve skříni a jak příběh pokračuje, pomalu se ty skříně otvírají. Dokonce jsem se i nasmála.

Autorovy knížky

Anne Carré
francouzská
2019  51%Dámská jízda

Kniha Dámská jízda je v

Právě čtených1x
Přečtených50x
Čtenářské výzvě15x
Knihotéce53x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x