Dáma v autě s brýlemi a puškou přehled

Dáma v autě s brýlemi a puškou https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60814/dama-v-aute-s-brylemi-a-puskou-60814.jpg 4 69 69

V detektivce z francouzského prostředí není hrdinou detektiv, nýbrž mladá žena, na niž chce vrah zločin svést. Tato krátkozraká dáma, která jede v šéfově luxusním autě na víkend a záhy veze v kufru vozu pušku a mrtvolu, brzy pochopí hru a začne mařit vrahovy kalkulace

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

La Dame dans l´auto avec des lunettes et un fusil , 1966


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dáma v autě s brýlemi a puškou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

rafan65
15.04.2024 4 z 5

Dobrá kniha která se dějově odehrává ve Francii minulého století. Autor vytvořil slušný příběh který nepostrádá napětí a harmonizuje život mladé dívky která má velký problém. Nebudu prozrazovat děj knihy, není to vůbec špatné čtení.

ZuK1
16.12.2023 5 z 5

V úvodní části knížky Dany shrnuje i s pár vtipnými komentáři svůj dosavadní život a vše, co předcházelo „půjčení“ auta. A pak už se začíná rozjíždět pořádně zamotaný a nepochopitelný příběh ... a ten závěr :-) !


Pablo70
11.11.2022 4 z 5

Spekulativní thriller. Když na vás někdo nalíčí dokonalou past, nestačíte se divit. Ale ani on se nestačí divit, pakliže nezapadáte do jeho představ a chováte se naprosto neočekávaně. A navíc zasáhnou vnější vlivy, jako tady např. malý zlodějíček. Pak se pachatel těžko vyrovnává s realitou.
Japrisot to uměl skvěle napsat. Jeho sonda míří do hlubin psychologie osobnosti. Navíc je připojena vysvětlující kapitola z úst toho, kdo to celé vymyslel a realizoval. Oběť se stává detektivem proti své vůli a musí se o sebe postarat. Dany to umí díky tomu, že vyrůstala v sirotčinci a musela se odjakživa starat sama o sebe. To je její deviza i slabost. V dobré detektivce nemusí téct krev proudem. V téhle knize se nestačíte divit. Nakonec vše pochopíte.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dáma v autě s brýlemi a puškou v seznamech

v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených7x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x