Ďábelská garda přehled

Ďábelská garda https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210183/bmid_dabelska-garda-210183.jpg 4 216 216

Ďábelská garda série

1. díl >

Brutální a šokující svědectví o nacistických žoldácích... Jejich činy za druhé světové války byly nejkrvavější noční můrou dějin. Když šla Francie do války v džunglích severovýchodní Asie, popel druhé světové války ještě zcela nevyhasl. V tomto konfliktu bojovali v předních liniích zatracenci a žoldáci francouzské cizinecké legie. Nikdo nebyl v této mezinárodní armádě zoufalých a zatracených tak poskvrněn krví jako veteráni německých SS. Jejich činy ve Vietnamu byly tím nejstrašnějším tajemstvím - až do dnes. Francouzi jimi opovrhovali, Vietnamci se jich báli a nenáviděli je. Němci ve Vietnamu nebojovali z patriotismu ani pro slávu, nýbrž proto, že bojovat pro Francii bylo lepší, než viset na šibenici. Toto je pravdivý příběh elitních zabijáků, jejichž disciplína, krutost a sebevražedná odvaha z nich učinily zbraň poslední instance. Odsouzeni k smrti za krveprolití spáchaná během druhé světové války, odpykávali si svůj trest - na smrtonosných bojištích ve Vietnamu. Vzrušující a pravdivý příběh nacistického batalionu cizinecké legie...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďábelská garda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (43)

heavy66
23.04.2023 4 z 5

Napínavé a čtivé, a je to pravda nebo fikce? Ti, co tam zůstali, to už neřeknou, a ti, co přežili, z dobrého důvodu mlčeli. Že bojovali veteráni SS v cizinecké legii v Indočíně pravda je, a "volnost, rovnost, bratrství" platilo ve francouzských koloniích jak kdy, jak kde a jak pro koho, je pravda také. A vím, že prosté rozdělení na "My" a "Oni" leckdy nestačí, a už vůbec to není na věčné časy a nikdy jinak. Jen se podívejme na ruskou armádu, jak se měnil pohled na ni v letech 1945, 1968 nebo 2022!

jan.para
08.09.2022 3 z 5

Vzpomínky bývalého velitele protipartizánské jednotky SS, který se po konci 2. světové války dostal do cizinecké legie. Chvílemi mi některé informace přišli trochu přitažené za vlasy. Kniha má lehce nacistický podtext, který vyhází z myšlenek zpovídaného.


davka
26.07.2022 odpad!

Fiktivní příběhy, určeno velmi nenáročným čtenářům.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ďábelská garda v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených307x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených26x
v Knihotéce127x
v Chystám se číst63x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech2x