Čteme rychleji, čteme lépe přehled

Čteme rychleji, čteme lépe https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164683/bmid_cteme-rychleji-cteme-lepe-wtm-164683.jpg 4 21 21

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čteme rychleji, čteme lépe. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

nevermore3
16.11.2022 3 z 5

Zajímavá kniha, ale je to spíše pracovní knížka plná cvičení, takže potřebujete klid na soustředění nebo třeba měřič času. Některé rady jsou ryze praktické, a lze s nimi hned začít, bohužel na to největší zrychlení potřebujete denně cvičit čtení cca 15 minut. Na tom já jsem pohořel.

yank3e
12.01.2013 3 z 5

Rozhodně zajímavý úvod do problematiky rychločtení. Mně ale víc sedí označení racionální čtení, tomu už ovšem knížka moc neodpovídá. Zaměřuje se převážně na techniku čtení, zrakové fixace, rozšiřování počtu znaků přečtených na jednu fixaci a podobně, zanedbává ale mnohem důležitější věc - soustředění. Není takový problém číst rychle, třeba i špatnou technikou. Daleko těžší ale je vnímat obsah textu, vytáhnout si z něj podstatné myšlenky, prostě vědět, co čteme. Jakkoliv rychlé čtení je k ničemu, je-li povrchní. To, myslím, nemůže nahradit kvalitní kurz racionálního čtení a důsledný trénink.


Zdendin
13.06.2012 4 z 5

Zajímavá kniha o tom jak zlepšit svoje čtenářské schopnosti. Spoustu zajímavých postřehů a rad jak zlepšit nejen rychlost ale i efektivitu čtení. Pro skutečné výsledky je však třeba nejen knihu přečíst, ale také poctivě provádět přiložená cvičení na konci knihy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čteme rychleji, čteme lépe v seznamech

v Přečtených30x
v Doporučených2x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x