Conan z Cimmerie. Svazek III přehled

Conan z Cimmerie. Svazek III
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470638/bmid_conan-z-cimmerie-svazek-iii-1DD-470638.jpg 4 40 40

Conan z Cimmerie série

< 3. díl >

Třetí svazek úspěšných francouzských adaptací děl R. E. Howarda přináší povídky Rudé hřeby, Lidé černého kruhu a Zamboulské stíny, tedy vesměs povídek dýchajících tropickým dusnem a zasazených do exotických východních končin Howardova světa, kde za každým rohem číhají prastará božstva, děsivá magie a nemilosrdný boj. Svazek je jako vždy opatřen zasvěceným doslovem a řadou bonusů a výtvarných poct postavě cimmerského bojovníka.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Conan z Cimmerie. Svazek III. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

John6900
včera 5 z 5

Né tak super jako předchozí dvě, ale jelikož jsou tyto knihy můj první Conanovský komiks, nejde to jinak a musím dát zase 5*. Líbilo se a moc.

mirec88
07.02.2023 4 z 5

Na Conana od Dark Horse to síce nemá, ale behom dvoch večerov to bol veľmi dobrý, krvavý, drsný a magický výlet do sveta tohto nebojácneho dobrodruha. Každá z troch poviedok mala niečo do seba, niektorá viac, niektorá menej, ale všetky boli nadpriemerné a stáli za prečítanie. Ďakujem veľmi pekne môjmu obľúbenému 1972Sixo za prečítanie :-)


RomanTilcer
01.01.2023 3 z 5

Rudé hřeby – mám trochu smíšený pocity. Ač Régis Hautière ve scénáři přišel s několika chytrýma zkratkama, pořád mu toho zbylo hodně k vysvětlování, což komiks zaměřenej především na bojový scény poněkud brzdilo. Rudý hřeby za mě líp fungujou jako povídka. Nicméně po výtvarné stránce (tu mají na svědomí Olivier Vatine a Didier Cassegrain) to bylo působivý. Obličej samotnýho Conana mi teda příliš nesedl a líbilo by se mi, kdyby výtvarníci používali ostřejší linky, ale oceňuju práci s prostředím, a hlavně se světlem. I ty bojový výjevy byly dobrý.

Lidé černého kruhu – ke scénáři (Sylvain Runberg) nemám tentokrát žádnou výtku, svištělo to, jak se na příběh meče a magie sluší a patří. Jen mi teda vždycky přišlo kapku neuvěřitelný, že ať se Conan hne kamkoli, vždycky zná tamějšího náčelníka nebo tak něco, ale to lze vyčítat jedině Howardovi. :-) Co se týče kresby (Park Jae Kwang), hlavně v první polovině ji zbytečně znepřehledňovala všudypřítomná svislá šrafura – a náznaky manga stylu jako by kreslíř vypínal a zapínal docela náhodně. Celkově vzato to ale vůbec nebylo špatný, čišela z toho dynamika, v boji to opravdu vypadalo, že se postavu pohybujou, místo aby jen strnule pózovaly. Za mě spokojenost.

Zambulské stíny – Gessova kresba mi místy sedla méně, místy více. Určitě tam byly výrazný momenty, třeba po vstupu do chrámu, i Baal-Pteor se velmi povedl. Barvy byly jednoduchý, ale vesměs působivě podtrhovaly atmosféru, jen kontrastní scéna, kdy se seznámíme se škrtičem z Jotapongu, mi málem vypálila sítnice. :D Pokud jde o souboj s Baal-Pteorem, neubránil jsem se myšlence, že z toho šlo vymáčknout víc (hrozně rád bych to viděl v podání Simona Bisleyho, Rafy Garrése nebo třeba Dermota Powera), a Zabibi na mě spíš než jako kráska v nesnázích působila jako nějaká drogově závislá ubožačka, což je vážně škoda. Celkově bych ale řekl, že byla tahle adaptace v pohodě. Co se rozhodně povedlo, bylo potlačení rasistickejch tónů původního textu – nenásilný řešení zachovalo všechno, co mělo, odpadla jen ta divná pachuť.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021


Knižní novinky (17. týden)

25.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Conan z Cimmerie. Svazek III v seznamech

v Přečtených44x
v Doporučených1x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

Conan

Část díla

Autoři knihy

Régis Hautière
francouzská
Sylvain Runberg
belgická, 1971
Gess (p)
francouzská