Citlivost jako výhoda přehled

Citlivost jako výhoda https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408328/citlivost-jako-vyhodabFnqpZ-g4F-.jpg 4 32 32

Jak proměnit vyšší citlivost v sílu. Svými smysly, tedy zrakem, čichem, chutí, sluchem a hmatem, neustále přijímáme spoustu informací. Téměř čtvrtina lidí vnímá vnější i vnitřní podněty intenzivněji, jsou nadprůměrně citliví a často si už od dětství připadají „tak nějak jiní“. Co to znamená, když jste vysoce citliví, co s tím dělat a jak lze citlivost vnímat jako silnou stránku? O tom empaticky a se znalostí věci píše autorka této knihy, plné inspirujících příkladů a autentických příběhů. Poskytne vám praktické rady, které vám dodají sílu a naučí vás zacházet s vysokou citlivostí ve všech oblastech života, od zdraví přes rodinu až po práci a volný čas. Poznáte nejen lépe sami sebe, ale i způsob, jak být citliví a silní zároveň a cítit se přitom šťastně a spokojeně. Autorka krok za krokem odhaluje jedinečný vzorec, s nímž proměníte svou citlivost v sílu, a nabízí senzitivním lidem konkrétní „posilovače“. V jejich rámci jsou zmíněny psychologické metody jako např. meditace všímavosti, koučink a terapie, jóga, vztah k přírodě a zvířatům či vhodná strava.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: ekniha , Grada
Originální název:

Zart im Nehmen , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Citlivost jako výhoda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

michalkvarda
24.04.2024 odpad!

prostě blbost, škoda peněz

Petrush
20.10.2023 2 z 5

Autorka uvádí různé oblasti, ve kterých mohou být lidé vysoce citliví. Přesná definice vysoké citlivosti neexistuje. Není se čemu divit. Vnímání toho, kdy už je pro někoho něčeho moc, se špatně škatulkuje.
Myslím si (ale možná se pletu a jen chybně zobecňuji na základě své zkušenosti s touto knihou), že snad každý se v určitém aspektu v té knize najde, tj. může být v některém ohledu vysoce citlivý.
Kniha je trochu rozvláčná, ne moc čtivá, část se věnuje osobním příběhům. A občas mi některé pasáže přišly, s prominutím, jako prázdné řeči. Kniha může být dobrá na seznámení se s konceptem vysoké citlivosti.
Kdybych měla shrnout hlavní myšlenku: neporovnávejte se s ostatními, vnímejte své hranice, potřeby a priority a berte na ně ohledy.


martinaandulka
21.08.2023 2 z 5

Po delší úvaze a zkušenosti co mi kniha přinesla jsem změnila hodnocení.Co je pro mě plus,citlivost a jaké mám nesnáze v životě,proč druhý to nepochopí,že když cítím přetlak tak utíkám do ticha... .Ale změnit se,abych mohla žít plnohodnotný život jako většina se nekonala,ukazovala jsem knihu své doktorce a ona mi řekla,že neublíží mi,ale nepomůže.A přesně tak se stalo.Komu kniha pomohla tak je to skvělé,ale všem citlivým nepomůže záleží i na dalších okolnostech.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Citlivost jako výhoda v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech1x