Citlivost jako výhoda

Citlivost jako výhoda https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408328/citlivost-jako-vyhodabFnqpZ-g4F-.jpg 4 32 9

Jak proměnit vyšší citlivost v sílu. Svými smysly, tedy zrakem, čichem, chutí, sluchem a hmatem, neustále přijímáme spoustu informací. Téměř čtvrtina lidí vnímá vnější i vnitřní podněty intenzivněji, jsou nadprůměrně citliví a často si už od dětství připadají „tak nějak jiní“. Co to znamená, když jste vysoce citliví, co s tím dělat a jak lze citlivost vnímat jako silnou stránku? O tom empaticky a se znalostí věci píše autorka této knihy, plné inspirujících příkladů a autentických příběhů. Poskytne vám praktické rady, které vám dodají sílu a naučí vás zacházet s vysokou citlivostí ve všech oblastech života, od zdraví přes rodinu až po práci a volný čas. Poznáte nejen lépe sami sebe, ale i způsob, jak být citliví a silní zároveň a cítit se přitom šťastně a spokojeně. Autorka krok za krokem odhaluje jedinečný vzorec, s nímž proměníte svou citlivost v sílu, a nabízí senzitivním lidem konkrétní „posilovače“. V jejich rámci jsou zmíněny psychologické metody jako např. meditace všímavosti, koučink a terapie, jóga, vztah k přírodě a zvířatům či vhodná strava.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: ekniha , Grada
Originální název:

Zart im Nehmen , 2016


více info...

Přidat komentář

michalkvarda
24.04.2024 odpad!

prostě blbost, škoda peněz

Petrush
20.10.2023 2 z 5

Autorka uvádí různé oblasti, ve kterých mohou být lidé vysoce citliví. Přesná definice vysoké citlivosti neexistuje. Není se čemu divit. Vnímání toho, kdy už je pro někoho něčeho moc, se špatně škatulkuje.
Myslím si (ale možná se pletu a jen chybně zobecňuji na základě své zkušenosti s touto knihou), že snad každý se v určitém aspektu v té knize najde, tj. může být v některém ohledu vysoce citlivý.
Kniha je trochu rozvláčná, ne moc čtivá, část se věnuje osobním příběhům. A občas mi některé pasáže přišly, s prominutím, jako prázdné řeči. Kniha může být dobrá na seznámení se s konceptem vysoké citlivosti.
Kdybych měla shrnout hlavní myšlenku: neporovnávejte se s ostatními, vnímejte své hranice, potřeby a priority a berte na ně ohledy.


martinaandulka
21.08.2023 2 z 5

Po delší úvaze a zkušenosti co mi kniha přinesla jsem změnila hodnocení.Co je pro mě plus,citlivost a jaké mám nesnáze v životě,proč druhý to nepochopí,že když cítím přetlak tak utíkám do ticha... .Ale změnit se,abych mohla žít plnohodnotný život jako většina se nekonala,ukazovala jsem knihu své doktorce a ona mi řekla,že neublíží mi,ale nepomůže.A přesně tak se stalo.Komu kniha pomohla tak je to skvělé,ale všem citlivým nepomůže záleží i na dalších okolnostech.

endyelis
06.03.2019 5 z 5

Úžasná bible... Děkuji za tuto knihu.

Měnící
19.02.2019 2 z 5

Kamarádka byla nadšená z knihy HYPERSENZITIVNÍ LIDÉ MEZI NÁMI, ale tu jsem nesehnal. Tak jsem půjčil tuto knihu CITLIVOST JAKO VÝHODA. Přišlo mi, že se nemohou pořádně začíst. Je samozřejmě jasné, že být k sobě jemný znamená v tomto případě dokázat najít si klid a odpočinek od všech možných přetěžujících impulzů, a počítat s tím, že k přetížení může nastat. A také je dobré si přečíst, že někdo to má podobně jako vy sami. Tato kniha mi přišla jako takový soubor novinářských článků, plných sdílení od čtenářů s komentářem od autorky. Někomu může tato kniha hodně pomoci začít se rychle orientovat, co vlastně dělat. Já osobně jsem vděčný uživatelům Bomber a Hipi, za jejich komentáře, protože jinak bych knihu koupil, a nevěděl bych, komu ji předat dál, komu by to přineslo prospěch.

HDosoudilová
29.12.2018 5 z 5

Pokud máte pocit, že jste až příliš citliví a okolí vás nechápe, vřele doporučuji tuto knihu. Dlouho jsem hledala chybu sama v sobě a tato kniha mi pomohla se víc pochopit. Ano, i když jsem si zde přečetla pár informací, které už jsem věděla z jiných podobných knih, i přesto jsem našla i ty nové.

Bomber
25.12.2017 1 z 5

Kniha naprosto o ničem. Dozvíte se, že jste možná přecitlivělí, že se s tím máte smířit a bude vám líp. To vše v poněkud obecné rovině. Žádná konkrétní a použitelná rada či informace. Ta kniha je dokonce natolik o ničem, že ji vlastně ani nelze rozebírat a hodnotit podrobněji. Prostě není co...
P.S. Vlastně abych dílku úplně nekřivdil, může být informativní pro někoho, kdo dosud netušil, že nějaká přecitlivělost vnímání vůbec existuje. Takže za tuto přínosnost uděluji alespoň tu jednu hvězdičku.

JanaJaroš
16.01.2017 5 z 5

Naprosto skvělá kniha. Je hlavně pro velmi citlivé lidi, aby si uvědomili, proč jsou takoví jací jsou. Aby si uvědomili, že je to normální a že se svým charakterem nejsou na světě sami. Bylo by skvělé, kdyby si ji přečetli i ti "normálně" citliví.

Hipi
23.09.2016 3 z 5

Kniha je svým tématem zajímavá a obsahuje i hezké černobílé fotografie ( které by ale mnohem víc vynikly, kdyby byly barevné), ale celkově po přečtení mám pocit, že jsem se z ní nic nového nedozvěděla.