Chcel by som, aby ma niekto niekde čakal přehled

Chcel by som, aby ma niekto niekde čakal https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263534/bmid_chcel-by-som-aby-ma-niekto-niekde-c-L8B-263534.jpg 4 231 231

Zbierka poviedok Chcel by som, aby ma niekto niekde čakal je literárnym debutom dnes už známej francúzskej autorky Anny Gavaldy. Útla knižka pôvodne vyšla v náklade 800 kusov v malom vydavateľstve, neskôr sa z nej však predalo vyše 500 000 výtlačkov a bola preložená do viac ako 20 jazykov. Kniha obsahuje 19 krátkych poviedok napísaných strohým, presným štýlom. Autorka miestami až kruto podrobne opisuje dokonale odpozorované detaily medziľudských vzťahov, ktoré môže definitívne zničiť napríklad aj zdanlivo banálne zazvonenie mobilného telefónu.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chcel by som, aby ma niekto niekde čakal. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

veverkaVv
11.05.2024 3 z 5

Zpočátku pro mě bylo těžké se přeorientovat na styl autorky, ale postupem četby jsem byla nadšena z překvapivých závěrů. Zejména povídka "Hlavní zpráva dne" je velmi citová a budí obrovské emoce. "Catgut" je velmi osobní a přímo drastický, odpovědnost nejen za sebe, ale i za zvířata, která aktérka nenechává na pospas osudu, ale postará se o ně. "Junior" by byl možná vhodný pro téměř neskutečný příběh pro Bakaláře, ale jsou v něm skrytá tajemství a povahové rysy určité skupiny lidí, které zatím vše vycházelo. Hezké čtení, doporučuji.

ViolettaCh.
28.04.2024 1 z 5

Asi jako většina recenzentů přede mnou jsem po této knize sáhla v rámci letošní ČV. Je to soubor dosti slabých povídek, mnohé dějově naprosto o ničem. Např. už ta první: hlavní ženská postava potká chlapíka, usměje se na něj, ten ji pozve na večeři, při které mu zazvoní mobil a on ho hned vypne. Večeře skončí, odjedou domů. To je celé. A u ostatních to není lepší. Alespoň, že je to celkem krátké, byť na všechny povídky jsem fakt neměla sílu. Jednu hvězdičku dávám za jazyk a styl psaní.


medlovice
23.04.2024 1 z 5

Tohle jsem nedočetla, než jsem skončila druhou povídku, nevěděla jsem o čem byla první, témata mi moc vzdálené a styl psaní protivný. Jedna hvězda za pruhovanou obálku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chcel by som, aby ma niekto niekde čakal v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených335x
ve Čtenářské výzvě86x
v Doporučených7x
v Knihotéce135x
v Chystám se číst71x
v Chci si koupit9x