Cesty božstev. Otázky interpretace náboženství a nacionalismu v moderním Japonsku přehled

Cesty božstev. Otázky interpretace náboženství a nacionalismu v moderním Japonsku https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263434/bmid_cesty-bozstev-otazky-interpretace-n-263434.jpg 2 3 3

Tématem práce je úloha náboženství v procesu vytváření národní identity v moderním Japonsku a problematika identifikace a interpretace náboženských jevů. Hlavní část textu se věnuje otázkám interpretace a systematizace náboženských jevů v Japonsku. Práce shrnuje koncepce šintó a „japonského náboženství“ vybraných autorů a konfrontuje je s alternativním pohledem, který narušuje stereotypní výklad šintó jako „původního japonského náboženství“ a zpochybňuje teze o „japonském náboženství“, které je specifické pro příslušníky japonského národa.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesty božstev. Otázky interpretace náboženství a nacionalismu v moderním Japonsku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

knih-o-mol
05.05.2023 odpad!

Tragedie soucasneho systemu vzdelavani a publikovani v praxi. V podstate doklad splneni studijnich pozadavku, nic vic. Konrad Paul Liessmann by mel radost.

Teckovana
11.08.2021 3 z 5

Kniha má velmi zajímavé téma a obsahuje mnoho odkazů na prameny k dalšímu studiu, ale je to kniha vhodná spíš pro studenty politologie nebo religionistiky než pro potěšení zvídavého laika.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesty božstev. Otázky interpretace náboženství a nacionalismu v moderním Japonsku v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst6x

Štítky knihy

Japonsko náboženství svatyně šintoismus

Autorovy knížky

Jakub Havlíček
česká, 1978
2011  47%Cesty božstev. Otázky interpretace náboženství a nacionalismu v moderním Japonsku