Cesta pútnika přehled

Cesta pútnika
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150018/cesta-putnika-150018.jpg 4 48 48

Obsahom knihy sú obrazy - podobenstvá zo života kresťana. Keď sa prostredníctvom Božieho slova - Biblie prebudil, zatúži po odpustení hriechov a záchrane svojej duše. Kniha opisuje rôzne nástrahy života, ich riešenie s Božou pomocou a podľa rád Jeho Slova až po víťazný vstup do nebeského Jeruzalema. Znovuzrodený človek, kresťan, uteká z hriešneho sveta, no skoro na neho prichádzajú rôzne, veľké pokušenia. Verne všetky prekoná, napokon dosahuje vytúžený cieľ. Tí, ktorí milujú svet, pokrytci a samo spravodliví, aj keď sa niekedy vzchopia, časom opustia cestu života. Odpadávajú a skončia vo večnom zatratení. Kniha je osvedčeným radcom pre každého hľadajúceho človeka aj úprimne zápasiaceho kresťana. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta pútnika. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

vlkcz
16.06.2023 4 z 5

Nutně musí člověku naskočit Komenského Labyrint světa a ráj srdce. Ve srovnání s ním Bunyan dbá i na rozvíjení příběhu, takže i když se objevují stejná témata; marnost světského pinožení, spása v podobě následování biblické cesty, přišla mi Poutníkova cesta čtivější, ne tak černobílá a i v těch církevních věcech podaná lidštěji.
4.5*

Kopretina
25.04.2023 4 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou. Předmluva mě málem odradila. Ne se vším se dalo souhlasit, vadila mi jejich "duchovní pýcha", nicméně mě obsah bavil, zakomponování Bible je bezva.


jankka0s
07.12.2020 5 z 5

Alegorické podobenství, které je méně známé, což je škoda. Takový návod na život před vznikem selfhelpu. Bohuže důraz na askezi a promítání života jako kličkovanou mezi různými zákazy, dnes neudeří na správnou notu. Kniha tak umožní si alespoň částečně představit a vžít do myšlenkového světa středověku. V tomto smyslu je to velice poučné.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta pútnika v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech4x