Cesta pro vraha přehled

Cesta pro vraha https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531640/bmid_cesta-pro-vraha-65cb988121620.jpg 5 59 59

Ota Fink série

< 11. díl >

ZMIZELÁ ŽENA, ZMRZLÁ KREV V ZÁVĚJÍCH A JEDEN MLADÝ BEZDĚČNÝ DETEKTIV Bezděčný detektiv Ota Fink – v civilu soustružník – doprovází po Vánocích roku 1960 jako učňovský dozor podnikové rekreanty na horskou chatu. Zájezdu se účastní i Marie Zvoníčková, jedna z jeho dávných femme fatale. A právě ta cestou při přesunech přeplněnými vlaky záhadně zmizí – což ale vyjde najevo až v horách. Znepokojený Ota se vydává po jejích stopách. Během mrazivého předsilvestrovského putování mezi závějemi, trampy, hospodskými štamgasty a jinou, mnohem podezřelejší společností Ota postupně pochopí, že Marii, dnes vzornou soustružnici, dohnala pohnutá minulost holky z pasťáku. Kdo je čahoun ve vaťáku a se španěláckou lodičkou na hlavě, kterého zahlédl na nádraží? Přinese pavouček umotaný z drátků Marii štěstí, nebo spíš smůlu? A jaké temné tajemství skrývá zapomenutá jeskyně v zasněžené rokli?... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 12.08.2024

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta pro vraha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

konicekbily
04.09.2022 5 z 5

Vánoční, možná až i trochu silvestrovský vandr, českým trampským prostředím, dokonale popsaným autorem a vyšperkovaný spoustou hezkých dialogů a čundráckým "nářečím" , mne přesvědčil o tom, že neomylný Ota musel i po "čuchu" nalézt zatoulanou Marii a vysvětlit esenbákům a kriminalistům, jak má vypadat "stopování" vraha, když to oni neumí!

Medunkavera
01.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Tuhle knížku jsem četla minulý rok v lednu. Venku zima, v pokoji taky nic moc teplo a v knížce závěje skoro až do pasu a mráz dvoucifernej. Čepice přimrzávala k obočí. A celý ten zájezd se nekonečně a stále kodrcal ve vlaku. Ota trpěl v zahuleným kupé, ale dával to. Jel přece se svými přáteli a kolegy. Ti přeřvávali jeden druhého. Ale on tam jen tak tiše seděl, nacpanej až u okýnka, holky se na něj lepily, ale on měl své myšlenky.
A sem-tam jsem se s jeho myšlením ztotožnila.
A pak mě to nějak přestalo bavit. Nevím proč, prostě mě to přestalo bavit.
Knihu jsem dočetla až letos, opět v lednu. Líbilo se mi to.
I když . .
Ále, to si přečtěte sami. Je to prostě Ota, no. Borec.
Také se mi líbilo, že jsem měla možnost nahlédnout do světa čundráků. Hezký.
------------------
"Prosím Vás, zaplatíme.. "
"Ano, ano, tak to byly... dva gročky... to máme... 11,50 .."


mol378
08.03.2022 5 z 5

Vyřazené z provozu kvůli zlomené ruce a v těch mrazech, co teď jsou, mi Ota dělal tak příjemnou společnost, jak už dlouho nikdo. Rytíř a zastánce nejen žen, s pochopením pro jejich slabosti a s vlídnou pozorností a starostlivostí. Humor nechyběl, i když se mi jevil o něco méně třeskutý než obvykle, ale bylo ho tam akorát. Příběh místy malinko za vlásky přitažený, ale to už k Otovým případům patří. S každým dalším přečteným Otou Finkem skládám autorovi hold za invenci a schopnost darovat radost a pohodu. Těším se na další kousek a zároveň _ musím šetřit... Čtěte!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta pro vraha v seznamech

v Přečtených75x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit5x