Cesta na sever přehled

Cesta na sever https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412660/bmid_cesta-na-sever-v5t-412660.jpg 4 108 108

Co když máme štěstí, které hledáme, přímo na očích? Sedmatřicetiletá Anna, matka dvou dospívajících dcer, se hroutí pod tíhou práce a nesplacených dluhů. S dcerami se potkává jen při snídani, celé dny a večery tráví v restauraci, kde pracuje jako servírka. Život jí utíká přímo před očima a ona ho pozoruje z bubliny, do níž se uzavřela. Sedmnáctiletá Chloé je velmi citlivá dospívající dívka. I když by ráda odjela do Austrálie, cítí povinnost najít si práci a začít pomáhat matce. Láska, kterou hledá u chlapců, nikdy nevydrží. Vždycky se nějak záhadně promění, jako Popelčin kočár po půlnoci. A pak je tu Lily. Je jí 12, je hrozně chytrá, ale lidi příliš nemusí. Mnohem líp se cítí ve společnosti svého potkana, kterého pojmenovala po svém nepřítomném otci. Hlodavci přece opouštějí loď jako první. Když Anna nečekaně dostane výpověď a vysoké odstupné, má dvě možnosti. Splatit všechny dluhy, najít si novou práci a zůstat ve svojí bezpečné bublině. Nebo naložit dcery do karavanu a vydat se na okružní cestu po Skandinávii.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Il est grand temps de rallumer les étoiles , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta na sever. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Jonna
15.11.2023 2 z 5

Předvídatelná kniha, připadalo mi, že autorka ji píše podle nějaké příručky "Jak napsat knihu". Četla jsem ji protože bydlím ve Švédsku, ale ta cesta byl jenom takový přílepek k poměrně nezajímavému ději. Kdyby kniha byla poloviční bývalo by to stačilo. Další autorčiny knihy už si klidně nechám ujít.

Janca007
02.04.2023 4 z 5

Knížku jsem přečetla za dva dny, což je na mě výkon. Pro mě to byla po přečtení dvou dílů Šikmého kostela fakt oddychovkae. Líbil se mi popis krajiny a o nic méně i příběh matky a dvou dcer a jejich nalezení vzájemných vztahů. Fajn čtení.


hlentilka
05.01.2021 1 z 5

Psáno z pohledu dvou dívek a jejich matky. Zdlouhavá kniha

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta na sever v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených130x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených9x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst62x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech4x