Černooká přehled

Černooká
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401521/bmid_cernooka-Qld-401521.jpg 4 559 559

Viktorie je osmnáctiletá studentka, která žije zdánlivě normální život. Chodí na střední školu, řeší rozpory s kamarádkou a právě prožívá první lásku. Skutečnost je však jiná, než se na první pohled zdá. Před lety zemřela Viktorii matka a ona se s tím dosud nevyrovnala. Jednoho dne spatří v zrcadle záhadnou dívku – přízrak s černýma očima, který jí začne podsouvat zvrácené myšlenky. Kdo je tahle nevypočitatelná Černooká? A dokáže ji Viktorie porazit?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černooká. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (176)

Lka
28.05.2024 5 z 5

Audiokniha :
Smutný příběh dívky Viktorie, která přišla v 9 letech o matku. Postupně ve Viktorii narůstá deprese a záhy se musí potýkat s Černookou. Nakonec se Viktorie osvobodí, i když ne každý by to tak bral. Kniha výborně načtena Veronikou Lazorčákovou, i slza mi ukápla.

knizni.taurus
26.04.2024

Když jsem si vybírala audioknihu, tak jsem sáhla po Černooké s tím, že to bude fajn oddechovka. Očividně něco jako číst anotace jsem považovala za zbytečné :D. A tak jsem se ocitla v depresi.

Kniha je vyprávěna z pohledu osmnáctileté Viktorie, které před lety zemřela matka a ona se s tím stále nedokázala vyrovnat. Že by ji s tím dokázala pomoct ta černooká dívka, kterou najednou vidí v zrcadle? Nebo kdo to je?

Příběh jako takový je zajímavý a který rozhodně nedoporučuju číst v nějakém těžkém období. Je to sice za mě dobře napsaná kniha, která téma depresí, úzkostí až po ztrátu blízké osoby a vlastně ztrátu samy sebe popisuje velmi přesvědčivě, ale může to ve vás zanechat tíživé pocity. Proto bych si její čtení s ohledem na toto rozmyslela. Ale taky si s Viktorií prožijete třeba i první lásku, takže ne vše bylo až tak pochmurné (no, jak se to dá říct). Jinak mě v příběhu nesedla jedna věc a to konec. Ten jsem buď nečekala takový, nebo když tak jinak vyřešený.

Nevím, jestli jsou na knize nějaká #triggerwarning, každopádně za mě by tam opravdu měly být. Je to sice kniha zpracovávající velmi důležitá témata, nicméně se pořád řadí do knih “young adult a tam by to mohlo i nadělat škody.

Jak jsem psala výše, příběh jsem si pustila jako audioknihu a musím říct, že přednes byl bravurní. Ten dopad, když vám to někdo vypráví je za mě ještě větší, než když si o Viktorií čtete sami. Autentická intonace, která sedla do každé minuty.

Jo a pokud do knihy půjdete, počítejte s tím, že tam je málo dialogů. Kniha se opravdu odehrává z velké části v hlavě naší hlavní postavy.

Hodnotit hvězdičkami nebudu, knihu doporučuji těm, kteří se na ni cítí.


Netae
03.03.2024 2 z 5

Přestože hlavní hrdinka to má opravdu těžké a zažívá situace a události, které jsou složité a traumatizující a prostě příšerné, tak nemůžu říct, že bych si ji oblíbila nebo jí fandila. Ještě možná zpočátku, ale potom mi byla čím dál víc nesympatická. Dočetla jsem silou vůle.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. - 17. června)

04.06.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černooká v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených713x
ve Čtenářské výzvě167x
v Doporučených36x
v Knihotéce274x
v Chystám se číst261x
v Chci si koupit65x
v dalších seznamech11x