Černá sféra (Black edice) přehled

Černá sféra (Black edice)
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381694/bmid_sebevrazedny-oddil-01-cerna-sfera-b-rOT-381694.jpg 4 82 82

PRO TUHLE PRÁCI NEMUSÍTE BÝT ŠÍLENÍ – ALE DOST TO POMÁHÁ! Harley Quinn. Deadshot. Killer Croc. Enchantress. Captain Boomerang. Katana. Jsou nebezpeční. Smrtící. Vážně duševně narušení… a představují naši jedinou naději. Říká se jim Sebevražedný oddíl. Je to tým, který sestavila neústupná veteránka zpravodajských služeb Amanda Wallerová a svěřila ho pod velení zneuctěného vojenského génia plukovníka Ricka Flaga. Tito muži, ženy a monstra ze Sebevražedného oddílu – alias Operační skupiny X – odvádějí práci, kterou by si žádný superhrdina rozhodně nechtěl ušpinit svůj čistoskvoucí kostým. Mise, která je čeká, vypadá poměrně přímočaře: mají nepřátele připravit o mocnou kosmickou zbraň nazvanou Černá sféra. Co se však stane, jakmile půjde do tuhého a naši antihrdinové zjistí, že jejich cíl brání Vyhlazovací brigáda, ruský protějšek Operační skupiny X, proti které vypadá Sebevražedný oddíl jako kroužek vyšívání pro pokročilé? Sebevražedný oddíl se ocitá v pasti umístěné stovky metrů pod hladinou arktických vod a čeká ho boj proti nejstrašnější hrozbě, jaké kdy čelil – a současně získá tajemného nového člena a o jednoho naopak přijde během zvratu tak brutálního, že ho ani sama Amanda Wallerová nedokázala předvídat!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Suicide Squad: Vol. 1: The Black Vault , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá sféra (Black edice). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

That_lil_Suzz
12.02.2023 5 z 5

Krásný, nádherný, boží komiks. Po výtvarné stránce je úplně úžasný. Nevím, jestli jsem jediná, kdo to takhle moc prožívá, ale obzvlášť tady jsem si to hrozně užila i jako umělecké dílo. Na konci je i galerie nádherných alternativních obálek a kreseb v tužce, kde je krásně vidět, jaká práce to pro kreslíře je. Komiksovou kresbu úplně zbožňuju a nevím, jestli se mi to někdy povede, ale bylo by úžasné, kdybych se někdy dokázala vypracovat na takovou úroveň.

Co se týká děje, tak mi přijde, že byl vtipný jako marvelovské filmy, takže to vypadá, že to klasické srovnání Marvelu a DC (vtipnost vs. temnota a vážnost) bude dost možná platit jen pro filmy.

Boomerang tu byl takový ten správný buran (někdy možná až moc). Přišlo mi, že většinou buď sral nebo zvracel. (Tedy když zrovna neházel bumerangy a tak.) Harley občas valila dobré blbosti, i když někdy až tak bizarní/účelové, že to až nebylo vtipné. Killer Croc byl super, jedna scéna s ním mě vážně pobavila. A Joker byl nádherný.

Celkově tomu snad nemám co vytknout a plánuju si ještě nějaké ty DC komiksy přečíst.

ArkAngel
05.08.2022 2 z 5

Na jednu stranu je to lepší než Oddíl z New 52, ale pořád to není kdovíjaká sláva. Tým je tentokrát vystavěn podobně jako ve filmu, aby ke čtení tvůrci nalákali filmové fanoušky a místo nových hrozeb je Oddíl postaven proti Generálu Zodovi, což nebyl špatný nápad. Za krok vedle považuji ruské nadlidi, kteří jsou jako vždycky udělaní strašně bizarně a pracují s největšími stereotypy.


wullcann38
04.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Černá sféra-Můj první Suicide Squad komiks bohužel lehce navazuje na události z komiksů které v češtině ZATÍM nevyšli (Asp. né v roce 2020).
Příběh je takový všelijaký a je tam příliš mnoho postav(tedy nyní už ne když se zbavili Boomeranga).
Ovšem kresba od Jima Leeho byla prostě skvělá.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černá sféra (Black edice) v seznamech

v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených5x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x