Černá krabice přehled

Černá krabice https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501318/bmid_cerna-krabice-0ca-501318.jpg 4 426 426

Judas Coyn býval jedním z death-metalových bohů. Jeho výstřelky z mládí jsou proslulé, stejně jako záliba v podivnostech. V jeho děsivé sbírce se najdou sadistické filmy, ale také kuchařka pro kanibaly nebo oprátka z oběšence. Největším klenotem je ovšem předmět, na který narazil v internetové aukci: Prodám nejvyšší nabídce ducha svého nevlastního otce... Za tisíc dolarů se Judas stane pyšným majitelem saka po mrtvém muži, v němž údajně přebývá jeho duch. Judas nemá strach. S duchy bojoval celý život – s duchem násilnického otce, duchy lásek, které bezohledně opouštěl, členů kapely, jež zradil. Jeden duch navíc ho stěží rozhodí. Když ale dorazí jeho poslední objev, v úhledně zabalené v černé krabici, Judas zjistí, že inzerát nelhal. Boj o holý život začíná.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

Heart-Shaped Box , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá krabice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (92)

Janizoun
31.12.2023 5 z 5

Má první kniha od pana spisovatele, mé první seznámení proběhlo na první dobrou. Dala jsem opět na mé oblíbené čtenáře, na knihu jsem se vrhla a udělala jsem víc než dobře. Napínavé, temné, tajemné čtení, s duchem za zády, které jsem četla jedním dechem, mohu jen doporučit.

Ka-čí
28.12.2023 2 z 5

Kniha měla celkem slibný začátek a později mi přišlo,že je kniha zbytečně protahovaná...nicméně příběh není špatný


n.ezn.amy
22.12.2023 5 z 5

Judas Coyne, bývalý zpěvák death metalové skupiny, má zvláštní zálibu ve sbírání děsivých a sadistických věcí. Když jednoho dne dostane nabídku na ducha, hned se se té možnosti chytne. Je nadšený z nové věci do sbírky, ovšem jen do té doby než zjistí, že ducha opravdu vidí a najednou se kolem něj dějí zvláštní věci a začíná mu jít o život. Když zjistí, kdo je onen duch a kdo mu ho poslal, začíná cesta za záchranu svého a života své přítelkyně Marybeth. Dokáže zlomit kletbu nebo je dřív dostihne duch a kletba jisté ženy?

Nikdy se mi tvoje muzika nelíbila. Anna jí pouštěla tak nahlas, že by z toho normálnímu člověku krvácely uši. Víš, že odsud do pekla vede silnice? Jel jsem po ní. Už mockrát. A povím ti, že na té silnici se dá chytit jen jedna stanice a tam pořád hrajou tvojí hudbu. Ďábel tím asi trestná hříšníky.

Joe Hill úspěšně kráčí ve stopách svého otce. Tato jeho další kniha, kterou jsem přečetl, mě opět nadchla. Rychlý a svižný děj od počátku, který postupně graduje a vy nemůžete přestat číst, neboť spolu s Judem a Marybeth jste na útěku a neustále se otáčíte přes rameno, jestli je vám duch Craddocka v patách.

Mrtví stahují živé dolů

všechny komentáře

Související novinky (1)

Bouřlivá doba, Mysli na mě a další knižní novinky (32. týden)

07.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (3)

2008 - Locus Awards (Best First Novel)
2008 - International Thriller Writers Awards (Best First Novel)
2007 - Bram Stoker Award (Best First Novel)


Kniha Černá krabice v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených529x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených20x
v Knihotéce291x
v Chystám se číst149x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech6x