Kľúč k času přehled

Kľúč k času https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508731/bmid_kluc-k-casu-rg8-508731.jpg 4 568 568

Eflara je miesto, kde žijú tajomní čarodejníci, ktorí vďaka silnej mágii môžu ovplyvňovať plynutie času. Dobrodružstvá Vasilisy, ktorá donedávne netušila, kto je jej otec, naberajú veľmi rýchly spád. Kým vlastne je? Vasilisa bývala až donedávna so svojou babičkou a nemala ani potuchy o tom, že jej otec je mocný mág krajiny Eflara. Keď sa potom sama ocitne v krajine časodejov a víl, netuší, aké nebezpečenstvo tam na ňu čaká. Nikto nevie, prečo sa tam zrazu objavila, ani kým v skutočnosti je. Je to nešika, ktorá nepozná svoj pôvod, alebo špiónka, ktorú poslal jej otec, aby mu pomohla získať trón? Alebo je dokonca mocná časodejka, ktorá vie ovládať čas a môže zachrániť krajinu?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Часовой ключ , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kľúč k času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (133)

11191
28.04.2024 3 z 5

Kdybych tuhle knížku četla jako dospívající, byla bych unešená. Je tam vše-sympatická hrdinka, zajímavý příběh, špetka romantiky a spousta akce. Bohužel nejsem cílovka a od knihy očekávám navíc trochu více propracovanosti, z toho důvodu nedávám plný počet hvězd. Nicméně je to čtivé a určitě doporučuju hlavně pro mladší čtenáře bude příběh super.

Leterka
13.04.2024 5 z 5

Nejlepší fantasy, co jsem kdy četla. Napínavý příběh plný záhad, zvratů, přátelství a zrady. A k tomu všemu nádherný propracovaný svět časodějů a jejich planeta Eflara s pozoruhodnými obyvateli.
Vřele doporučuji k přečtení! =)


broskev28
25.02.2024 4 z 5

Časodějové mě v době, kdy u nás vyšel 1.díl, zcela minuli – v té době totiž do naší knihovny teenageři nestrčili dobrovolně ani nos, natož aby si přišli něco vypůjčit! Naštěstí „čas oponou trhnul“ a šesťáci, sedmáci, dokonce i deváťáci knihovnu přestali ignorovat a nejenže do ní alespoň občas zavítají, ale také projeví svá přání – co by v ní rádi našli. A jelikož fantasy příběhy jsou stále v kurzu, snažíme se je nabízet i my. V Albatrosu byla v povánočních slevách k dostání Časodějná kniha a díky ní jsem objevila celou sérii.
Pravda, první díl mě zpočátku nijak nenadchl a jen pomalu jsem se pročítala životními osudy Vasilisy, Feše a Nika. Ale musím poctivě přiznat, že postupně mě příběh vtahoval a já jsem se těšila na každou další kapitolu. Tak teď jen doufám, že stejnou výdrž a stejný zápal pro četbu téhle zajímavé knihy budou mít i naši náctiletí . . .

„Tvoje jehla je mocný stroj, vytříbený časodějný mechanismus. Proplétá pravděpodobnost minulosti a budoucnosti, přičemž využívá tvoji představivost a uskutečňuje ji v přítomnosti.“

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kľúč k času v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených823x
ve Čtenářské výzvě246x
v Doporučených73x
v Knihotéce291x
v Chystám se číst468x
v Chci si koupit135x
v dalších seznamech14x