Casa Grande přehled

Casa Grande https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227246/bmid_casa-grande-227246.jpg 4 65 65

Laura Taylorová úspěšně studuje na výtvarné škole a právě se připravuje na výstavu svých prací v New Yorku, když se jí náhle zhroutí celý svět. Její otec, o němž se domnívala, že má slušné jmění, náhle umírá. Laura se teprve teď dozvídá, že byl už několik let prakticky na mizině a že její vzdělání platili z dobročinné sbírky obyvatelé jejího rodného městečka Montero v Novém Mexiku, kteří věřili v její talent. Dojatá Laura se rozhodne, že jim jejich nezištnou pomoc oplatí. Je odhodlaná vytvořit z rozvalin staré španělské misie ve vylidňujícím se Monteru luxusní rekreační středisko, které bude vyhledávat společenská smetánka a nejvýznamnější osobnosti. Chce tak zajistit v době krize práci všem lidem z Montera, kteří jí pomohli. Ve svém úsilí však naráží na překážky, žárlivost, nepochopení a hamižnost mnoha lidí ze svého okolí. Dlouho ji tíží také komplikovaný vztah s mladší sestrou Clarry. Po tragické ztrátě, která ji nečekaně postihne, se zdá, že z ní všechna energie vyprchala, ale nakonec znovu nachází někdejší sílu a obnovuje misii. Cesta k lidem, kteří ji zklamali, a hledání vlastního já je však dlouhá a plná nástrah...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Casa Grande , 1982


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Casa Grande. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Artep071
05.08.2020 4 z 5

Mě se četla velmi lehce a to napětí mě bavilo, opět se ukazuje jak jsou lidi vychytralí a nevděční. Trošku netypické pro J.D.

katst
01.07.2020 4 z 5

Nebylo to špatné, ale obvyklou tvorbu mám od Deveraux raději.


pip11
25.05.2020 3 z 5

Zajímavý příběh, ale velmi odlišný od ostatních autorčiných. Četla se dobře, děj byl dobře vypracován, jen mě neoslovila tak jako její další knihy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Casa Grande v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených98x
v Doporučených3x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x