Cari Mora přehled

Cari Mora
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422316/bmid_cari-mora-ZGt-422316.jpg 3 62 62

Tvůrce Hannibala Lectera přichází s románem o zlu, nenasytnosti a temných obsesích. Cari Mora uprchla před válkou v rodné zemi do USA a pod dohledem imigračního úřadu žije na dočasné povolení pobytu v Miami. Aby se uživila, jde ze zaměstnání do zaměstnání a teď se stará o luxusní sídlo přímo na slavné pláži Miami Beach. Nemá tušení, že pod domem je ukryto půl tuny ryzího zlata. To se však dozví jistý Hans-Peter Schneider, který po tomto zlatě slídí už roky, a zdaleka není sám. Krásná Cari stojí tomuto úchylnému zločinci v cestě a jejich střet, po němž zůstane celá řádka mrtvol, je nevyhnutelný…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Cari Mora , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cari Mora. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

sharik
30.11.2021 1 z 5

Tohle se se mnou bohužel poněkud nesešlo... Ne a ne do toho příběhu spadnout, vlastně mám podezření, že ani netuším, co a proč se dělo - Připadalo mi to nudné, ploché a zároveň podivně roztříštěné, že jsem často ztrácel pozornost. Problém je, že jsem neměl chuť se vracet, abych chytil nit. Místy se objevovaly zajímavé momenty, jenže ty zase vždycky zdlouhavě vedly k něčemu, co čtenář/posluchač (poslouchal jsem jako audio) už dávno musel uhodnout. Jiné pasáže zase v okamžiku těsně před gradací naráz skončily, jako by si Harris nechával na později jejich pořádné rozepsání, ale pak se k tomu už nevrátil.

Madla81
26.05.2021 3 z 5

Jasně, tahle knížka je úplně jiný level než Mlčení jehňátek a Červený drak. Působí na mě trošku způsobem, jako by si mistr hrůzy chtěl chvíli oddechnout a napsal si něco jen tak bokem pro radost. A protože už dlouho nic nevydal, tak mu tom nakladatel samozřejmě chňapnul. Nebylo to špatné. Ale bylo to dost prvoplánovité a šablonovité (hlavní hrdinka, který vybruslí ze všech nemožných situací až připomíná Terminátora, padouši jsou padouštější než vaše nejčernější noční můry). Trochu mi tam chyběl nadhled a větší psychologická rozpracovanost. Jako oddechovka dobrý, v příběhu je pořád cítit hrůza, škoda že hlavní záporák nedostal více místa. Vyloženě nezklamalo, ale ani nenadchlo.


Svamburger
20.04.2021 4 z 5

Asi to hodnocení uživatelů/čtenářů chápu. Je převážně slabší. A ano, Mlčení jehňátek to opravdu není. Ta kniha by si zasloužila být o takových sedmdesát stránek delší. Neškodilo by více detailních popisů a ubral bych vedlejší postavy, které se pletou. Možná že si pan Harris spletl psaní knihy se scénářem, neboť přesně tak to na mě občas působilo. Hlavní záporák si zasloužil zkrátka víc – jenže pak by si sice kladná, ale nevýrazná Cari s papouškem na svém rameni (alespoň u mě), sotva škrtla. Hans-Peter měl potenciál. Úchýlák jedna báseň. Začal jsem mu fandit – bohužel se toho o něm čtenář dozví jen žalostně málo. Samotný příběh je takový jalový, nicméně se dobře čte. Po únavně dlouhé a nezáživné detektivce od jiného autora, to pro mě bylo příjemné osvěžení, které jsem si s radostí vychutnal.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (14. týden)

29.03.2020


Knižní novinky (35. týden)

25.08.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cari Mora v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených3x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Thomas Harris
americká, 1940
2001  91%Mlčení jehňátek
1992  89%Červený drak
1999  85%Hannibal
2007  76%Hannibal - Zrození
2002  74%Černá neděle