Templářská šifra přehled

Templářská šifra
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198470/bmid_templarska-sifra-198470.jpg 3 54 54

Caedmon Aisquith série

< 2. díl >

Autorka je literárními kritiky nazývána „Danem Brownem v sukních“. Šarmantní britský historik na stopě smrtícího tajemství Smaragdové desky. Pokračování románu Ohnivé kameny, druhý příběh dobrodruha Caedmona Aisquitha. Historik Caedmon Aisquith netuší, že jeho přednáška skončí dýkou v zádech. Že mu před očima zavraždí archeologa, který tvrdil, že templáři stačili odvézt svůj největší poklad přes Atlantik. Zdá se, že hlavní roli v tom hraje jistý kámen. A všechno nasvědčuje tomu, že posvátnou relikvií templářů nebylo nic menšího než Smaragdová deska, na níž prý je zapsáno tajemství samotného Stvoření. Caedmon a jeho přítelkyně Edie však brzy zjistí, že na klikaté cestě plné náznaků a šifer mají v patách smrtelného nepřítele.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

The Templar , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Templářská šifra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Sklenička
04.02.2024 3 z 5

Zajímavě propojená smaragdová deska s templáři, zednáři i americkými otci zakladateli.I když takovéhle ezo thrillery mám ráda, pár věcí mi tam nesedělo. Předně u některých věcí bych čekala, že spíš napadnou bejvalýho agenta. Občas to bylo moc zamotané a vůbec, nějak mi to nesedlo.

Dany58
21.01.2023 1 z 5

Někdy méně je více. Zbytečně moc popisu, nezáživné. Nalákalo mě hodnocení na přebalu knihy, ale mám pocit, že si to někdo vycucal z palce. Srovnání s Brownem hodně pokulhává. Nevím jestli má cenu číst další dva díly. Pochybuji, že budou lepší. Autorka zřejmě četla Browna a Berryho a vybrala část jejich nápadů, připlácla nějakou omáčku a má uvařeno.


zelvonik
07.12.2022 3 z 5

Autorka rozvíjí teorii, která je sice přitažená za vlasy a historikům asi bude připadat naprosto šílená, ale jako podklad pro dobrodružnou knihu mi přijde v pořádku. Občas byl dej sice až moc ezoterický a trochu nesrozumitelný, ale nakonec to nevadilo a u knihy jsem si příjemně odpočal a rád jsem ji dočetl. Možná je to i tím, že mám rád žánr na pomezí detektivky a thrilleru s historickým podtextem, což kniha vlastně naprosto splňuje. Chápu ale, že nemusí sedět každému.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Templářská šifra v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených96x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit6x

Autorovy další knížky

Chloe Palov
americká
2011  72%Ohnivé kameny
2011  67%Templářská šifra
2012  73%Templářská relikvie
2014  62%Templářské tajemství