Bylo nás pět přehled

Bylo nás pět https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44943/bmid_karel-polacek-bylo-nas-pet-41w-44943.JPG 4 3373 3373

Petr Bajza, Bejval Antoní, Pepek Zlivlar, Eda Kemlink, Čeněk Jirsák. určitě všichni znáte příběhy slavné pětky nejen z televizního seirálu, ale také z rozhlasového vyprávění Františka Filipovského. Je čas se začíst do lumpáren, jako jsou "manévry" a válka s Ješiňáky,vybírání vosího hnízda nebo návštěva cirkusu a zažít je spolu s naším kvintetem. A nejen to! V knížce naleznete fotografie z televizního seriálu!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bylo nás pět. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (446)

MoniMonika
07.05.2024 3 z 5

"Bylo nás pět" od Karla Poláčka je jedním z nejoblíbenějších děl české literatury, které oslovuje čtenáře všech generací. Vyprávění formou dětského deníku, ve kterém se setkáváme s pěticí chlapců z malého českého městečka, je plné humoru, dobrodružství a nostalgie. Hlavním hrdinou a vypravěčem je malý Petr Bajza, syn majitele obchodu, který spolu se svými kamarády zažívá různé lumpárny, ale také první vážné životní zkušenosti.

Poláčkovým největším talentem je schopnost zachytit dětskou fantazii a pohled na svět s velkou dávkou humoru a jemné ironie. Čtenář se při četbě často přistihne, jak se usmívá nad roztomilými příhodami kluků a jejich nápady. Kniha také nese hlubší témata přátelství, loajality a hledání vlastního místa ve světě. Poláček v ní dokonale zobrazuje atmosféru meziválečného Československa, při užívání využívá bohatého jazyka a autentických lidových výrazů.

"Bylo nás pět" je nadčasovým příběhem, který vás chytne za srdce a přenese do světa dětství, kde je každá výzva dobrodružstvím a každý přítel pokladem. Je to kniha, ke které se budete rádi vracet, a to nejen pro její humorné momenty, ale i pro hluboké poselství o přátelství a odvaze. Pokud hledáte knihu, kterou vás zahřeje u srdce a zároveň se rozesměje, "Bylo nás pět" je skvělá volba.

Anajkaa39
30.04.2024 5 z 5

Opět kniha, která mě provázela v seznamu k maturitě, ale nemusí se číst jen pro tuto příležitost. Bylo nás pět se může číst kdykoliv :D


Atlantis
17.04.2024 3 z 5

Z duše nenávidím část v Indii a vadí mi, kolik zabírá v knize místa. Jinak by šlo o super čtení - baví mě ta dávno zmizelá atmosféra a banda kluků je dostatečně záživná.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (33. týden)

09.08.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bylo nás pět v seznamech

v Právě čtených57x
v Přečtených5 965x
ve Čtenářské výzvě811x
v Doporučených168x
v Knihotéce1 221x
v Chystám se číst365x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech35x