Bůh maličkostí přehled

Bůh maličkostí https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306369/bmid_buh-malickosti-vzx-306369.jpg 4 164 164

První román Arundhati Roy si oblíbili lidé po celém světě a lze jej směle přirovnat ke klasikům, jako Faulkner či Dickens. Najdeme zde vše: rodinnou ságu, zakázaný milostný příběh, politické drama... Autorka rozehrává příběh bohaté indické rodiny, jejíž osud se navždy změnil jednoho dne v roce 1969. Život sedmiletých dvojčat Estha a Rahel se navždy změnil příchodem jejich krásné mladé sestřenice Sophie. Tato událost povede k nepovolenému spojení a tragédii. Příběh, v němž dětská nevinnost svádí nerovný boj s tradicemi a krutými „zákony lásky“ uchvátí čtenáře od první stránky. Román obdržel Booker Prize a nastartoval autorčinu kariéru spisovatelky a politické komentátorky.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Omega
Originální název:

The God of Small Things , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bůh maličkostí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

Nofar197
04.03.2024

Ačkoli miluju indickou literaturu, tohle mi prostě nesedlo.

Jenette
05.01.2024 2 z 5

Tohle nebyl můj šálek (indického) čaje. Kniha je krásně napsaná, ale k čemu jsou všechny ty lyrické popisy, když se tam vůbec nic neděje? Doporučuju pro milovníky pomalé literatury, já u toho usínala. Nedočteno.


LadaLil
19.09.2023 4 z 5

Úžasně, čtivě a mistrovsky napsaná kniha. Příběh je silný, místem i dobou nevšední. Nemohu ale říct, že na mě kniha dobře zapůsobila. Zřejmě barvitým vyprávěním ze světa plného hnusu, špíny, strašného zacházení s lidmi v Indii 60. let 20. století, jsem knihu přečetla rychle, ale spíše s určitým rozhodnutím, že už to tedy dočtu, než s opravdovou chutí a radostí. Ale nechci zůstávat v čtenářské bublině stále stejného typu knih a tento román mohu rozhodně doporučit jako zajímavý a neobvyklý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1997 - Booker Prize


Kniha Bůh maličkostí v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených200x
ve Čtenářské výzvě47x
v Doporučených30x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst255x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech13x