Bořek z lesa přehled

Bořek z lesa https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405082/bmid_borek-z-lesa-R8q-405082.jpg 4 37 37

Jednoho dne najde divoké prasátko Bořek v lese mořskou ulitu. Nikdy neviděl nic tak pozoruhodného. Nastraží ouška a v ulitě to zašumí. Začenichá a mušlička ho okouzlí svou vůní. Voní po něčem, co nezná. Kaneček se vydává na dalekou dobrodružnou cestu do neznáma, začne se mu ale stýskat po rodině a přátelích, kteří zůstali v lese. Poetický obrázkový příběh o síle přátelství, o stesku po domově a překonávání překážek. A v neposlední řadě i o tom, že každý má své sny a touží po tom, co nemá... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Borst vom Forst , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bořek z lesa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

koppy
30.03.2022 4 z 5

Pro koupi knihy u mě rozhodly na první dobrou ilustrace a trocha rýmování. Čtyřletý syn má zrovna období, kdy má rád veršované příběhy. Je pravda, že tady je to takový "kočkopes" - trocha prózy, trocha týmů. Synovi ani mně ta kombinace nevadila a příběh je krásný.

Saela
20.04.2021 2 z 5

Knizka je pekne ilustrovaná (z mého pohledu), příběh nese pěkné poselství, ale tříletá mi u toho nevydržela. U pohádek jsem zvyklá měnit hlasy, intonaci atd., ale tady mi to vůbec nešlo. Text jde do rýmů, což se mi taky dost často blbě četlo. Vše je psáno také ve stylu tužeb, přání, kéž by... Je to milá knížka, ale u nás nesklidila moc velký úspěch, ani ilustrace malou moc nezaujaly..


Natique
07.10.2020 3 z 5

Kniha je překrásně ilustrovaná, pointa úžasná... Nicméně text je hodně složitý a mladší děti celé poselství příběhu nepochopí. Popravdě mně celkově nesedl styl, kterým je kniha napsána. Ale dětem se líbila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bořek z lesa v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

2019  74%Bořek z lesa