Ďáblova maska přehled

Ďáblova maska https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402371/dablova-maska-ByD-402371.jpg 4 45 45

Bjørn Beltø série

< 6. díl

Bjorn Belto je zpět – tentokrát v norské vesnici Juvdal. Roku 1708 je poblíž juvdalského sloupového kostela nalezena mrtvola okultisty Conrada Krämera. Roku 1963 je z věže místního nového kostela svržen kaplan Pontius Fjeldberg. ¬ A v roce 2015 je během práce na knize o obou vraždách zabit novinář Daniel Lyche. Bjorn Belto je do Juvdalu povolán jako expert na historické otázky, protože v jádru záhady se vynořuje tři tisíce let stará babylonská maska a magický středověký obrazec Boží pečeť.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Djevelmasken , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďáblova maska. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Ivetaa
18.04.2023 5 z 5

Přečteno všech 6 dílů a můžu říct, že mě celá série bavila. Některé části byly občas zdlouhavé a hodně podrobně popsány události, ale celkový zážitek z četby je fajn. Hlavní postava - archeolog Bjorn Belto - je sympatický svéráz a o tom to je.

JiMi017
23.08.2022 5 z 5

Druhá kniha od Toma Egelanda co jsem četl, knihu jsem si koupil náhodou. První knihu jsem četl Strážci úmluvy, líbila se mi. Ďáblova maska je více detektivka, kdy Bjorn Belto je přivolán jako archeolog a historik, aby byl nápomocen u vyšetřování smrti novináře. Policejní inspektor ho nebere vážně a nemá zájem o jeho názory a spolupráci. BB se sám dostává k jednotlivým osobám, které ho seznamují s historii Juvdalu, současnými poměry a obeznamují s okolnostmi kolem smrti novináře. Spojnice Ďáblovy masky a úmrtí v historii i současnosti, se postupně spojuje. Kniha nás v průběhu seznamuje s historii roku 1708 a 1963, zároveň se odehrává v roce 2015. Pozvolný rozjezd knihy, vás vtáhne do děje, který se stává napínavějším a na závěr jsem se od knihy nemohl odtrhnout. Kniha mě zaujala, určitě doporučuji k přečtení a hodnotím 5*.


Bedřich63
22.08.2021 4 z 5

Tak zase jedna kniha, kterou si za pár týdnů nebudu vůbec pamatovat. V poslední době jsem opakovaně zklamaný z posledního dílu nějaké série.
Autor se zřejmě vyčerpal v předchozích dílech a tato kniha i přes zajímavý námět a slušně rozpracované dějové linky postrádala více napětí a hlavně větší spád. Přišlo mi to celé takové utahané, takže jsem nakonec byl rád, že už je konec.
Zápletka kolem nejnovější vraždy ale byla rozparovaná zajímavě a vrah byl hodně nečekaný.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (50. týden)

10.12.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ďáblova maska v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených5x
v Knihotéce107x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x