Bílí baroni II. přehled

Bílí baroni II. https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377408/bmid_bili-baroni-ii-YlQ-377408.png 4 15 15

Co tam proboha vyvádíte, soudruhu majore?“ zeptal se náčelník hlasem, v němž se mísilo pobavené překvapení s podrážděním. „Proč jste mi nepodal hlášení vy, když jste tady? Mohl byste se mi prosím ukázat celý?!“ vyzval následně Petra nekompromisně. Petr roztáhl obě části závěsu od sebe jako rutinovaný exhibicionista baloňák a zjevil se před našimi zraky v kompletní uniformě i s brigadýrkou na hlavě, ovšem bez kalhot. Hubené čapí nohy vězely v podělaných kanadách a směrem vzhůru mizely v obrovských zelených vojenských trenkách. Ačkoliv závěs neuzavíral kout s umyvadlem hermeticky, přece jen až dosud do jisté míry zadržoval fekální odér. Nyní se molekuly kvasných a hnilobných plynů svobodně rozlétly do prostoru a inzultovaly naše čichové orgány s brutalitou tlakové vlny při výbuchu jaderné bomby.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bílí baroni II.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

orson
22.04.2022 5 z 5

Víc chlastu, víc deprese, víc tragické než vtipné - taková byla doba. Skvělé čtení a poučení o době komunismu.

ondrej.b
02.02.2021 4 z 5

Tak tohle už není tak veselé čtení, jako první díl. Určitě jsou zde místa, kde se budete chechtat jako blázni (líčení, jak se jistá postava posrala po prejtu - to jsem až brečel:-D), ale většina už na mě působila trochu depresivně. Jistě, je pro to důvod. Autor líčí absurditu tehdejší vojenské služby ať už té zdravotnické, nebo té pohraniční, a je to vlastně jedno jaké. Ty šílenosti nejsou moc k smíchu, spíš k pláči. A závěr vás rovněž moc nerozveselí. Jsem ale moc rád, že jsem četl oba díly, opravdu to stojí za to a doporučuji!


tittanie
17.07.2020

Po dočtení mě napadaly slova absurdita v totalitě. Absurdita na druhou? Na můj vkus moc pití a blití, ale asi to patří k tématu. Některé scény mě hodně rozesmály. Stálo to za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (26. týden)

23.06.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bílí baroni II. v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x