Bez domova přehled

Bez domova https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155133/bmid_bez-domova-08B-155133.jpg 3 22 22

Američanka Kate Mooreová je pracující matka, která pečuje o děti, rozdmychává pohasínající vztah s manželem Dexterem… a zachovává stále tíživější tajemství z minulosti, jež by její blízké nepochybně šokovala. Když Dexter dostane nabídku lukrativního zaměstnání v Lucembursku, zadoufá Kate ve změnu, pobyt v cizině ji však nepřinese. Pak přijíždí další americká dvojice. Zdá se však, že ti lidé nejsou těmi, za něž se vydávají. Katino tajemství se rázem ocitá v ohrožení, a s ním postupně i její rodina, manželství… a život.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Expats , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez domova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

maličkán
23.02.2024 3 z 5

Ač nemám ráda špionážní krimi, tato kniha mě nečekaně bavila. Byl to takový zamotaný spletenec lží, čím více nám autor odkrýval pravdu, tím to bylo zajímavější.

Dela111
16.03.2020 3 z 5

Kniha tu má v současné době nízké hodnocení, což mne nepřekvapuje. Někdy právě oceněné knihy u čtenářů nezabodují.
Do vod špionážních thrillerů se vydávám málokdy, ale když už tak učiním, čekám něco akčního, nápaditého, samozřejmě napínavého s hlavními hrdiny neustále v ohrožení. To všechno by tu mohlo být, ten příběh má velký potenciál, je zajímavý, ale nekonečně nudně napsaný. Většina knihy je nezáživné čtení o tom, jak se bývalá agentka CIA vyrovnává s prací ženy v domácnosti a to v Evropě místo v Americe. Až asi posledních 50 stran je výborných, to je vynikající a překvapivé rozuzlení. Škoda, že tak dobře není napsáno i těch více než 300 stran předtím.


trudoš
23.07.2017 3 z 5

Zaujalo mě žánrové ocenění Edgar za nejlepší debut, ale tentokrát jsem trochu narazil. Kniha je to bezesporu čtivá, přestože je zpočátku těžké se vyznat v tom, ve které časové rovině se právě nacházíte. Jakmile ale tohle odpadne, Chris Pavone nabízí poměrně nápaditou zápletku, kde jako čtenář tušíte boudu za každým rohem a zároveň vám není zcela jasné, o co komu jde. V závěru potom vše zaklapne na své místo a i ty nejmenší detaily začnou dávat smysl. Jen jsem měl problém s hlavní postavou, jejíž proměna z aktivní agentky CIA s povolením zabíjet na domácí puťku, která je závislá na penězích manžela, není jednoduše zvládnutá. Samotný vztah ústřední dvojice pak sice působí neuvěřitelně, ale je poměrně realisticky vykreslen. V tomhle ohledu šlape příběh velmi slušně, a i když má chvílemi člověk chuť něco vytknout, autor má vše docela dobře vyargumentované a odůvodněné. Jen je to všechno zbytečně zdlouhavé a akceprosté, což atraktivitu jinak neotřelého špionážního thrilleru bohužel shazuje.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2013 - Edgar Allan Poe Awards (Best First Novel)
2013 - Anthony Award (Best First Novel)


Kniha Bez domova v seznamech

v Přečtených35x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Chris Pavone
americká, 1968
2015  58%Nehoda
2013  56%Bez domova