Bez domova

Bez domova https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155133/bmid_bez-domova-08B-155133.jpg 3 22 11

Američanka Kate Mooreová je pracující matka, která pečuje o děti, rozdmychává pohasínající vztah s manželem Dexterem… a zachovává stále tíživější tajemství z minulosti, jež by její blízké nepochybně šokovala. Když Dexter dostane nabídku lukrativního zaměstnání v Lucembursku, zadoufá Kate ve změnu, pobyt v cizině ji však nepřinese. Pak přijíždí další americká dvojice. Zdá se však, že ti lidé nejsou těmi, za něž se vydávají. Katino tajemství se rázem ocitá v ohrožení, a s ním postupně i její rodina, manželství… a život.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Expats , 2012


více info...

Přidat komentář

maličkán
23.02.2024 3 z 5

Ač nemám ráda špionážní krimi, tato kniha mě nečekaně bavila. Byl to takový zamotaný spletenec lží, čím více nám autor odkrýval pravdu, tím to bylo zajímavější.

Dela111
16.03.2020 3 z 5

Kniha tu má v současné době nízké hodnocení, což mne nepřekvapuje. Někdy právě oceněné knihy u čtenářů nezabodují.
Do vod špionážních thrillerů se vydávám málokdy, ale když už tak učiním, čekám něco akčního, nápaditého, samozřejmě napínavého s hlavními hrdiny neustále v ohrožení. To všechno by tu mohlo být, ten příběh má velký potenciál, je zajímavý, ale nekonečně nudně napsaný. Většina knihy je nezáživné čtení o tom, jak se bývalá agentka CIA vyrovnává s prací ženy v domácnosti a to v Evropě místo v Americe. Až asi posledních 50 stran je výborných, to je vynikající a překvapivé rozuzlení. Škoda, že tak dobře není napsáno i těch více než 300 stran předtím.


trudoš
23.07.2017 3 z 5

Zaujalo mě žánrové ocenění Edgar za nejlepší debut, ale tentokrát jsem trochu narazil. Kniha je to bezesporu čtivá, přestože je zpočátku těžké se vyznat v tom, ve které časové rovině se právě nacházíte. Jakmile ale tohle odpadne, Chris Pavone nabízí poměrně nápaditou zápletku, kde jako čtenář tušíte boudu za každým rohem a zároveň vám není zcela jasné, o co komu jde. V závěru potom vše zaklapne na své místo a i ty nejmenší detaily začnou dávat smysl. Jen jsem měl problém s hlavní postavou, jejíž proměna z aktivní agentky CIA s povolením zabíjet na domácí puťku, která je závislá na penězích manžela, není jednoduše zvládnutá. Samotný vztah ústřední dvojice pak sice působí neuvěřitelně, ale je poměrně realisticky vykreslen. V tomhle ohledu šlape příběh velmi slušně, a i když má chvílemi člověk chuť něco vytknout, autor má vše docela dobře vyargumentované a odůvodněné. Jen je to všechno zbytečně zdlouhavé a akceprosté, což atraktivitu jinak neotřelého špionážního thrilleru bohužel shazuje.

Marluksa
08.08.2016 2 z 5

Ach jo. Rozporuplnější pocity jsem snad ještě ze žádné jiné knihy neměla. Chvíli mě to bavilo a pak to byla zase dvě stránky šílená nuda. Vyloženě jsem se nutila, abych ji dočetla do konce. Tahle se Pavonemu moc nevyvedla.

orinka3
01.07.2016 1 z 5

Ne, to se číst nedá. Stránky ubíhají, napětí nikde, spousta zbytečné slovní vaty. Co to má vlastně být? Odkládám, nepochopila jsem, co nám chtěl geniální autor sdělit.

ivzu77
23.12.2015 3 z 5

Kniha pro mne byla průměrným špionážním thrillerem. Pořád jsem čekala na nějakou akci, něco podobného jako můj oblíbený film Mr. a Mrs. Smithovi. Nakonec jsem se nejvíce dočetla v poslední třetině knihy. Tam už byla nějaká akce. No takové americké :-) Skákání v čase mi nevadilo, člověk se musel aspoň zamyslet ....

Hella
24.10.2013 4 z 5

Závěr knihy byl takový pracnější na pochopení, pravda... ale jinak mi to nepřišlo tak průměrné, jako ostatním hodnotícím. Zkrátka docela dobrý.

vikikl
14.10.2013 1 z 5

Nakonec jsem knihu s velkým ale opravdu velkým sebezapřením přečetla. Během čtení jsem ji chtěla "zahodit" několikrát, ale pořád jsem čekala, že na další a další a dlaší straně se už konečně něco stane. No, nestalo.... Nejhorší kniha za poslední dobu.

evasamankova
29.08.2013 1 z 5

Z této knihy jsem bohužel hodně zklamaná. Anotace vypadá zajímavě, ale samotná kniha je pro mě velký průšvih. Děj se neuvěřitelně vlekl bez jakéhokoliv napětí. Autor na mě působil, jako by se nemohl pořádně rozhodnout, o čem chce vlastně psát. Proto nakonec psal o všem a vlastně tak i o ničem. Jeho neustálé odbočky od děje mě hodně vytáčely. Při dialogu postav, pravidelně mezi přímou řečí, následovaly odstavce úvah, popisů atd., třeba i na stránku, a přiznávám, většinou jsem zapomínala o čem se vůbec baví. Celá kniha byla tak nějak chaotická s neustálými skoky v čase. U některých knih to zvyšuje napětí, ale tady mi to jen podtrhovalo zmatenost celé knihy. Postavy v knize, i přes její rozsáhlou délku, jsou líčeny velmi povrchně, nijak blíže vykresleny. Samotný konec, motiv, rozuzlení jsou hodně otřepané. Nudná kniha, která je mnohem více ztrátou času, než nějakým thrillerem.

mikika
28.06.2013 5 z 5

zajímavý příběh, taková "brutální nikita v domácnosti", samá paranoia, lhaní a podezírání, a do toho vyzvednout děti ze školky a nakoupit záclony... mě se to líbilo.

jasmína
21.04.2013 2 z 5

Dlouho mi trvalo, než jsem se do knihy dokázala pořádně vžít, napínavosti málo, až ke konci to celkem ušlo, ale bhužel nejsem z knihy po přečtení vůbec nadšená, nějak se to tam pak zamotalo, všichni všechno věděli, happy end jako vyšitý, no název a anotace dobrá, výsledek už horší.

Autorovy další knížky

Chris Pavone
americká, 1968
2015  58%Nehoda
2013  56%Bez domova

Kniha Bez domova je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce44x
Chystám se číst13x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x