Trochu v pokušení přehled

Trochu v pokušení https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15337/bmid_trochu-v-pokuseni-g7U-15337.jpg 4 62 62

Bedwynovi série

< 6. díl >

Poté, co se čtenáři seznámili s osudy bratrů Alleyna (Trochu hříšní) a Aidana (Trochu svoji), odhaluje další díl ságy rodu Bedwynů příběh nejmladší sestry této rozvětvené rodiny - lady Morgan Bedwynové. Od chvíle, kdy se Morgan vydá s rodinou svého ctitele kapitána Gordona do Bruselu, kde se shromažďuje anglické i spojenecké vojsko před bitvou u Waterloo, se její do té doby nevinný a dost nudný život společenské debutantky radikálně změní. Na jednom zdejším plese pozná Gervasa Ashforda, hraběte z Rosthornu, který se už devět let potlouká po Evropě. Morgan ho považuje za společenského hejska se špatnou pověstí, ale nemá nic proti tomu trochu si s ním zaflirtovat. Netuší, že Rosthorn si ji zvolil za předmět pomsty na jejím nejstarším bratrovi Wulfrikovi, který mu před lety velice ublížil. Vše se mění po vypuknutí bitvy u Waterloo, na jejímž počátku prchají Angličané z Bruselu, Morgan zde však zůstává, aby pátrala po svém nezvěstném bratrovi a přitom pomáhala v péči o zraněné. V této zmatené situaci se jí Rosthorn stává v Bruselu jedinou oporou, pomáhá jí s hledáním bratra a nakonec ji odváží do Anglie. Morgan netuší, že jejich přátelství v těchto válečných dnech bude chápáno jako skandální a že se stane předmětem pomluv. Hrabě Rosthorn přijde požádat o její ruku, bratr Morgan jej sice odmítne, ale již to, že s ním musel jednat, by mělo být důvodem k Rosthornově spokojenosti - pomsta se zdařila. Místo toho však před ním leží prázdný život bez lásky. Musí se proto pokusit znovu získat srdce i ruku zrazené Morgan.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Slightly Tempied , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trochu v pokušení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Ála1968
30.04.2023 5 z 5

No to byla taková nádhera, nasmála jsem se a i slzy ukáply. Myslím , že tato série bude patřit k mým oblíbeným.

NathalieVerdun
13.01.2019 5 z 5

Najprv som sa trochu bála, či hrdinka nebude len ďalšia hlúpa naivná mladá hus, ale lady Morgan Bedwynová mi ukázala, že je múdra, odvážna a obetavá. A Gervase Ashford, gróf Rosthorn si ma úplne získal - perfektná postava, na ktorú nedokážem zabudnúť - nonšalantný zvodca a chladný pozorovateľ, no dušou pritom tak citlivý a chápavý.


TaLu
18.04.2017 5 z 5

Každý z rodiny se svým osobním příběhem. Pro mne rozhodně plus, když mohu sledovat osudy nové i zmínku o těch hrdinech, se kterými jsem se již seznámila. Kniha mne udivila zápletkou - jak jiné je naše chování, když se nám hroutí skrze osobní tragédii náš dosavadní život.
Kdo by přitom sledoval, zda se stane předmětem klepů pro porušení etikety ?!
V tom mi byla Morgan velmi blízká a také jsem si ji oblíbila skrze to, že vlivem výchovy a charakteru i přes své mládí, dokázala rozlišit, co je důležité - že pomsta, zášť a neodpuštění v konečném důsledku nejvíce poškozují nositele. Proto jsem celou knihu fandila Gervasovi, aby své vnitřní bitvy vybojoval co nejlépe. Hned po dočtení poslední strany jsem si znovu přečetla konec knihy Trochu hříšní, kterou jsem již měla přečtenou. A nemělo to chybu. Doporučuji celou sérii.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Trochu v pokušení v seznamech

v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x