Gothtopie přehled

Gothtopie
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370485/mid_gothtopie-cKj-370485.jpg 4 29 29

Batman Detective Comics série

< 5. díl >

V Gothamu je všechno v pořádku… ale něco tu nehraje. V utopickém Gotham City už zločin nemá místo. O spravedlnost se stará Batman se svou partnerkou a milenkou Selinou Kyleovou. Takhle to tu bylo odjakživa. Občané jsou spokojeni, až na rekordní počet jinak naprosto normálních sebevražd. Zpod sněhobílé fasády Gothtopie se dere na svět něco hodně temného. A až Batman zjistí, že tu něco nefunguje tak, jak by mělo, stane se veřejným nepřítelem číslo jedna, a to dokonce i pro své nejbližší. Dokáže nejlepší světový detektiv zjistit, kde má původ ta masová halucinace, která zachvátila celé město? Nebo Gotham propadne šílenství jednou provždy?... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Gothtopia , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gothtopie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Luigi1
07.10.2023 3 z 5

Tak to jsem se zklamal moc mě to nenadchlo takový průměr

ArkAngel
03.08.2022 3 z 5

Pátá kniha Detective Comics začíná opět Man-Baty, kteří mě již vyloženě otravují, byť mi přišlo, že to bylo lépe napsané než v knihách minulých. Gothtopie, halucinace vyvolaná Scarecrowem, byla celkem zajímavá, ale aby to mělo nějaký smysl, musel by to být větší event a ne kratičký příběh na tři sešity. Takhle to bylo strašně zkratkovité a celý problém se vyřešil během chviličky.


fvalek
05.06.2022 3 z 5

Slabinou mou i téhle série je, že aby člověk porozuměl, musí ji číst v nějakém systému jiných dílů a komiksů z New 52. Což o to, já je mám, ale jak dočítám později, tak si dávám série po dílech, a tak mi spousta věcí nesedí, což se pak projeví v sérii ještě dál, ale myslím, že se člověk zvládne docela dobře chytit. Další trošku problém je, že je tam vždycky jedna či dvě větší zápletky a zbytek je docpaný nějakými nesouvisejícími čísly nebo různými štěky, kde se střídají autoři i ilustrátoři a někdy se to hodí a je to zajímavé, ale někdy dost o ničem.

Samotná Gothtopie má potenciál a celé to vypadá velmi dobře, jen bych možná ještě prodloužil ten efekt utopického Gothamu a protáhnul fázi zjišťování, co se děje. Všechno se vysvětlí docela rychle a je to škoda. Postavy, které se vydávají za jiné a mají vysněné identity je po pěti minutách odhodí a v podstatě odhalí plán, což je klišé všech klišé a temný drsný Batman by si zasloužil víc. Dokonce se ani příliš nehrálo na tlivou linku "zůstaň s námi v tomto krásném světě". Celé je to takové uspěchané... Ale nápad dobrý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Gothtopie v seznamech

v Přečtených34x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Autoři knihy

John Layman
americká, 1969
Brad Meltzer
americká, 1970
Gregg Hurwitz
americká, 1973
Scott Snyder
americká, 1976
Peter J. Tomasi
americká, 1967
Mike W. Barr
americká, 1952