Amerikou od severu k jihu přehled

Amerikou od severu k jihu
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100096/mid_amerikou-od-severu-k-jihu-sKp-100096.jpg 4 67 67

Podtitul: Na dobrodružné cestě ze Severního ledového oceánu do Ohňové země. Amerika. Kontinent, který navštívilo už na statisíce lidí, ale jen málokdo z nich ho skutečně poznal. Přes dva roky cestoval Leoš Šimánek od severu k jihu - stopem, jako "hobo" na vagonech nákladních vlaků, ve člunech pašeráků marihuany, na koni, mezku, ve vydlabané kánoi. Hmala ho touha po dobrodružství, chuť objevovat, kráčet vstříc neznámému. Vábení dálek. Často žil mimo civilizaci s původními obyvateli Ameriky, příslušníky různých indiánských kmenů, již si dosud zachovali svou kulturu. Bydlel s nimi pod stejnou střechou, pomáhal jim při práci, účastnil se lovu zvěře. Umožnili mu vstoupit do jejich života - a on se zas poučil o jejich zvycích a pochopil jejich mravní kodex.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Action-Press
Originální název:

Vom Eismeer nach Feuerland , 1986


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Amerikou od severu k jihu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

LunaL.
21.07.2023 5 z 5

Neskutecne, co clovek dokaze, kdyz chce neskutecne dva roky, neskutecne zazitky a nedkutecna dobrodruzstvi! Tesim se na dalsi "cestovani" s Leosem :)

konicekbily
28.05.2022 5 z 5

Pokud má člověk nějaký cíl, musí mít na jeho splnění předpoklady a potom si udělat na splnění cíle čas. Autor se patrně rozhodl, že má rád přírodu a cestování a udělal si na to čas. Prožil spoustu pěkných chvil na svém vandru Amerikou od severu k jihu a s některými zážitky se s námi podělil. Kdo někdy vandroval opuštěnou krajinou prostou lidí - například já Slovenskem a Rakouskem v době, kdy jsem na horách tři dny nepotkal člověka - vrací se při čtení této knihy do svého mládí a ocení autorovy zážitky.


mythos91
10.05.2021 4 z 5

Kdo zná knihy Leoše Šimánka i tahle se nese ve stylu jeho vypravování při dobrodružném putování a cestování napříč navštívenými lokalitami. Tentokrát se vydal od severu Ameriky na jih. Zejména v Jižní Americe je z popisu místních obyvatel cítit chudoba a prostý styl života, nicméně lidé jsou na tento způsob života zvyklí a jsou šťastní. Doložené alespoň černobílé fotografie nastiňují kudy putovatelská cesta pana Šimánka vedla a jak vypadala místní krajina.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Amerikou od severu k jihu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených97x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených4x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x