Alfred Hitchcock a traja pátrači - Záhada zajakavého papagája přehled

Alfred Hitchcock a traja pátrači - Záhada zajakavého papagája https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285370/bmid_alfred-hitchcock-a-traja-patraci-za-NrR-285370.jpg 5 137 137

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alfred Hitchcock a traja pátrači - Záhada zajakavého papagája. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Hradčiatko
29.04.2024 5 z 5

Súhlasím s Danielom a ďalšími nižšie podpísanými pánmi a dámami, že tento kúsok je asi najlepší a prežívala som ho s ohrýzaním nechtov, tajne v noci, aby som to len dočítala, ako to dopadne. Moja najmilšia séria v detstve, rovnako ako chlapi tu píšu, prvá cesta v knižnici bola k poličke troch pátračov!

DanielBrstak
28.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Bezpochyby najlepší príbeh Troch pátračov. Na rozdiel od tiež úžasneho prípadu strašidelného zámku, ktorý bol ale na konci trošku pritiahnutý za vlasy, tento príbeh je skvele vystavaný a v podstate nemá slabé miesta, žiadne 3 úvodné kapitoly, ale valí sa doslova od prvej vety, nechýbajú parádne zvraty, protivníci sú rovnako chytrí a stále akoby o krok pred Pátračmi a je skvelé ich všetkých porovnávať, ako rozdielne uvažujú a pristupujú k záhade, aby sa dopátrali rovnakého výsledku.
Dokonca ani Skinner Norris už nie je len neškodný, hoci otravný hmyz, ktorý sa podľa Jupitera  nanajvýš "zmôže na mŕtveho potkana v krabici", ale Pátračom ozaj zatopí.
Samotné finále je lahôdka, akonáhle sa dostaneme na ponurý cintorín, začína veľké dobrodružstvo, hádanka sa začne rozmotávať, atmosféra zhustne a následný zbesilý útek v hustej hmle valiacej sa od Pacifiku prečítate na jeden nádych. Zakončí to veľké odhalenie pokladu na konci a až vtedy oceníte, ako dobre bola hádanka vymyslená, pretože víťaza určí práve ten "nepodstatný" detail, ktorý sa zdal byť nadbytočným. Krásna je posledná veta, kde hlasom Čiernej brady akoby prehovoril duch mŕtveho: "John Silver, dobrá práca", ale nepochybne by krásne pasovala aj na autora knihy.
"Robert Arthur, dobrá práca"


jaroiva
08.03.2022 5 z 5

Musela jsem zhltnout ještě druhý díl, ještě lepší než první.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Alfred Hitchcock a traja pátrači - Záhada zajakavého papagája v seznamech

v Přečtených206x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x