Zvoník / Udavač

Povídka od: Gert Prokop
Z knihy: Experiment člověk, Kto by už kradol nohy!


Timothy Truckle se ještě vzpamatovává ze svého pobytu v mučírnách NSA, když je vyzván, aby pomohl odhalit vyzvědače v řadách tajného Bratrstva, jehož je členem. Je to on, kdo přijde na způsob, jak se informace dostávají z dokonale zabezpečených zasedání vedení Bratrstva do rukou agentů NSA: biologický záznamník, nevědomky implantovaný do jednoho ze zasloužilých členů, odváděl po léta svou práci.

Originální název:

Die Drossel


Rok vydání originálu: 1977

Komentáře (2)

Přidat komentář

knihyKeMne
19.10.2020 4 z 5

(SPOILER) Poslední ze série detektivních povídek. Zpětně oceňuju, jak byly jednotlivé povídky nenásilně provázané, jak se v následujících objevil nějaký odkaz na předchozí. Tato už návaznost zcela přiznává a pssst spoiler - byly mi zodpovězeny i některé otázky, které během předchozího čtení nepochybně vyvstaly. Za toto ukojení mé zvědavosti hodnotím možná výš než ostatní :-)

yerry
11.08.2016 2 z 5

Tak táto poviedka by sa veľmi dobre vynimala medzi ostatnou literatúrou v izbe revolučných tradícií. Hneď vedľa Leninových spisov, Poučenia z krízového vývoja a interných smerníc ŠTB pre boj s triednym nepriateľom. Je najslabšou zpomedzi ostatných prípadov Timothyho Trucklea. Ten tu má nájsť zradcu v najvyšom vedení UV podzemného hnutia.

Spôsob nabúrania sa NSA do hlavného stanu Podzemia beriem ale tú omáčku okolo už nie. Pred niekoľkými rokmi by som tento text asi ani nedočítal, teraz som ho už bral z nadhľadom. Dosť zlé zakončenie príbehov Timothy Trucklea. Najhoršie na tom je, že autor vie písať...