Zrzečka a nekromantka

Povídka od: Oskar Fuchs (pseudonym)
Z knihy: Ve stínu magie


Nekromantka musí na příkaz krále pomoci jeho synovi zabít draka.

Komentáře (6)

Přidat komentář

Selve
30.01.2024 5 z 5

Za mě se jedná o nápadité pojetí pohádky, která se četla sama

Marketplace
07.09.2023 5 z 5

Tak to se mi fakt líbilo. Je to správně ulítlá pohádka.
.... workoholický strakapoud Olaf se minulý týden konečně přestěhoval...


cori
08.12.2021 3 z 5

Humorná pohádková hříčka. Jako vtípek celkem fajn.

kure91
28.04.2021 4 z 5

Ale jo, jako jsem v jedné z předchozích antologií ocenil Pro pár krys šel bych světa kraj, tak jsem spokojený i tady. Přehledné, schematické, hodně parodické a hrající si se slovy. Samotná zápletka šla vytušit už z názvu, ale nevadí, za popkulturní odkazy jako Princesspolitan apod. má autor plusové body... Jen teda úplný konec, Zrzečka byla jakože něco víc a nepochytal jsem to nebo ne?

Terva
22.07.2020 4 z 5

Táhni zabít toho draka,
nemáme na to celý den!
Musím se učit!
Můžeš být rád, že jsem vůbec
nějakého draka vystopovala.

Pohádkový look – hurá. Konečně jiný pohled na magii. V té nejčistší pohádkové formě. Jdeme na draka. Posaďte se děti a … držte huby, začínáme. Tak o tomhle jsem si z počátku neuměl udělat názor. Lišák Drápek mě trochu oblbnul. Ale když princ Krasomil rozbalil stan a hurá jakože na draka...no, paráda. Drak taky nebyl k zahození, i když je trošku neuvěřitelnější, než bych si přál. Jen ten rychlí a nedovysvětlený konec mě trochu zklamal. Proto jen čtyři hvězdy. Ale je to jedna z těch lepších povídek, nebo spíš velmi dobře pojatý námět.

Malá ochutnávka:
Lišák Drápek se rozvaloval před norou a nechával si nahřívat rezavý kožich slunečními paprsky. Protáhl si urousané tlapky a dlouze zívl. Jemný vánek ševelil v korunách, na bezmračném nebi kroužila káňata, workoholický strakapoud Olaf se minulý týden konečně přestěhoval.......

Citát: Snažíš se mě naštvat, debile? O co ti jde?

rasputin
04.12.2019 2 z 5

Král Hustomír a princ Krasomil. Workoholický datel.....Jakýsi potenciál to asi mělo, ale je škoda, že to celé vyznělo jako takový výtah z nedodělané pohádky z pera zastydlého puberťáka po pěti pivech.