Zrcadlení (Charlie Parker)

Povídka od: John Connolly
Z knihy: Nokturna


Charlie Parker se vrací! Rachel, Charlieho nová láska, je blízko porodu jejich prvního dítěte. Tato nastávající událost v kombinaci s vždy přítomnými pocit ztráty Charlieho první ženy a dcery pronikají celým příběhem.
Začíná v roce 1977 s příchodem Johna Grady do malého městečka v Maine. Grady koupí dům a začíná s jeho renovací. Tyto rekonstrukce jsou zvláštní, zrcadla na každé stěně, a nové tapety, ale nová tapeta má zvláštní a nepříjemný zápach.
Brzy děti, holčičky, začnou mizet. Nakonec tyto zmizení zavedou policii za Gradym. Když policie pronikne do jeho suterénu, kde právě zavraždil další dívku, Grady spáchá sebevraždu.
Nyní, po letech, současný majitel Grady domu, otec poslední zabité dívky, přichází za Charliem s podezřením, že zabíjení může začít znovu. Frank Matheson koupil dům a zamkl jej ocelovými mřížemi přes okna a dveře. Chtěl, aby to nadále stálo jako připomínka hrozných věcí, které se v domě událi. Dům vždy přitahoval morbidní a narušený lidi, ale teď, na schodech domu, našel obálku obsahující fotografii malé holčičky. Frank chce chránit dívku, ale neví jak. Šel na policii, ale ti mu nevyšli nijak zvlášť vstříc. Charlie souhlasí se sledováním domu a snaží se zjistit, kdo poslal fotografii. Během jeho vyšetřování ho zavede k Sběrateli, muž, který trvá na tom, že John Grady dluží a chce jednoho ze zrcadel z domu jako platbu. Je to velmi znepokojující a nebezpečný člověk. Je tu také Ray Czabo, další jemu podobní, kteří se snaží získat artefakty hrozné tragédii prodávat jiným. Charlie také přichází do konfliktu stárnoucím mafiánský bossem a jeho synem. Syn se nyní stýká s manželkou Raye Czaboje. Opět Charliemu pomáhají jeho přátelé Angel a Louis.
Všechny příběhy Charlieho Parkera mají v sobě prvek nadpřirozena v nich, ani tato není výjimkou. Connolly zpracovává woo-woo faktor dobře, takže máte pocit, že tam je nějaký základ ve skutečnosti. Je to strašidelný příběh. Stručně řečeno, krásní přírůstek do románů s Charliem Parkerem.

Originální název:

The Reflecting Eye


Komentáře (0)

Přidat komentář