Zlý víkend

Povídka od: Ed Brubaker
Z knihy: Noční rozhodnutí


Scénář: Ed Brubaker
Kresba: Sean phillips

Jacob Kurtz dostane zakázku. Má pohlídat Hala Crana, aby se dostavil na předání ceny za celoživotní zásluhy v komiksovém průmyslu.

Komentáře (3)

Přidat komentář

FirstDaw8ID
17.11.2022 3 z 5

Malý vhled do komiksové tvorby, k tomu další kostlivci ve skříni.

Terva
18.02.2022 5 z 5

„Podle mých zkušeností
byl Hal Crane
kombinací
špatných návyků
a ještě horších nálad“.

To by nebyl Ed Brubaker aby do klasického komiksového světa, toho pravého, uměleckého světa, nezavedl nějakou levotu. Umělec Hal Crane se do toho také namočí. Klasická a povedená kresba a ještě lepší scénář. Jen čekáte, co z toho bude, jak to dopadne a kde je pointa, nebo spíš, jaká bude pointa.

Malá ochutnávka:
Ale někde pod vším tím kouřem a whisky a naštvanými pohledy se nacházel ten nejtalentovanější umělec, jakého jste kdy potkali. Taková ten typ, co mohl provést vytažení tuší kartáčkem na zuby nebo zlomeným dřívkem a stránka stejně vyšla dokonale.

V příběhu je zmíněna i jedna moc legendární a populární osoba. Fantové komiksů by na to měli přijít sami. A když ne, tady si to můžete přečíst. Tedy ne tady v komentáři, ale tady v té komiksové knize. Jo a ta pointa? Prostě jsem brečel smíchy. Zas tak zlej víkend to nebyl.

Citát: Co vám mám nabídnout? Doživotní vstup na CON?


Ivan Kučera
04.02.2022 3 z 5

Vracia sa náš obľúbený bývalý falzifikátor dokladov a aktuálne komiksový tvorca Jacob z jednotky a dvojky. Tentokrát je postavený do pozície "bejbysittera" slávneho starého komiksového legendárneho tvorcu, ktorý sa má zúčastniť conu a dostať ocenenie za celoživotné dielo. Keďže sme však vo svete Eda Brubakera, všetko sa "nečakane" zvrtne. Páčilo sa mi to, ale príbeh nie je nejako megaúderný. Brubaker sa v ňom vyventiloval zo svojich obáv z toho, aby raz v budúcnosti nedopadol tak, ako muž, na ktorého "dohliada" Jacob.