Zlověstné tajemství Spider-Manova nového kostýmu

Povídka od: Roger Stern , Tom DeFalco
Z knihy: V kůži vetřelce


Scénář: Tom DeFalco Kresba: Ron Frenz Barvy: Bob Sharen

Spider-Manův nový černý mimozemský oblek se konečně začne projevovat. Jeho schopnosti překvapí i Petra Parkra.

Originální název:

Amazing Spider-Man #258


Rok vydání originálu: 1984

Komentáře (2)

Přidat komentář

Ivan Kučera
28.03.2021 4 z 5

Teno Petrov príbeh mám rád. Nie je v ňom takmer žiadna akcia, ale jednak sa uzatvárajú nedokončené veci z minula (Puma), jednak sú naznačené zaujímavé veci do budúcnosti (Hobgoblin!) a, to najmä, je tu veľmi dobrá práca s postavami. Solídnu sódu tu dostáva nielen MJ, ale i samotný Peter, ktorého trápia nočné mory, ktoré sú jednoducho, ale šikovne spracované tak, aby bolo jasné, že má o Petrovu dušu eminentný záujem Venom. A následne, vďaka návšteve v laboratóriách FF4, Spider-Man zistí, že divný čierny kostým nie je len divný čierny kostým, ale skôr symbiont a ešte lepšie agresívny parazit. Takže na konci oň (dočasne, samozrejme) prichádza a zo sídla Fantastickej štvorky zúbožený Spajďák odchádza v značne kurióznom superhrdinskom kostýme. Príbeh u nás vyšiel už dvakrát: prvý raz v 90. rokoch v semic-slovarťáckom Záhadnom Spider-Manovi a v roku 2020 v KVS: V kůži vetřelce.

Terva
03.08.2020 5 z 5

To je tak deprimující.
Někdy mi připadá,
že nemám život
vůbec ve svých rukou.
To mě děsí...

V tomto příběhu se Peter Parker nebo možná Spider-Man nebo možná oba, zamýšlí nad nesmyslností svého počínání. Vše a všichni se obrací proti nim, vše se hroutí. Nemají život ve svých rukách. To je snad první Parkero-Manovo zamyšlení se na smyslem život.

Malá ochutnávka:
Nejenže jsem stejně silný, rychlí a mrštný jako pavouk, ale navíc mám divný kostým, který reaguje na mé myšlenky a sám se večer pověsí.....

Jediný příběh, kde jsem se opravdu zasmál. V situaci, kdy se Spider-Man dostává do sídla Fantastické čtyřky, je mu propůjčen zcela nový kostým. To, jak v něm Parker vypadá mě dostalo smíchy do kolen.