Z nehybných očí ji tečou slzy

Povídka od: Jan Žlebek
Z knihy: Žoldnéři fantasie: Dálnice ke všem čertům


Hlavní hrdina Běžec se vydává do nočního Obchoďáku, v němž pronásledován oživlými figurínami Sirénami s nasazením vlastního života ukořistí hlavu jedné z nich. Komu ji slíbil a k čemu ji dotyčný potřebuje?

Rok vydání originálu: 2011

Komentáře (3)

Přidat komentář

davidurban1973
16.10.2017 4 z 5

Zajímavé, akční, ctive.

Skallarix
27.02.2016 3 z 5

Alternativní svět plný punku, odpadků a násilí. Ze začátku mi byla povídka docela proti srsti, ale stránku po stránce jsem se prokousával až k jejímu nitru - a nakonec mohu říci, že byla pro mě čímsi zajímavá.

Mimochodem, asi bych jí osobně řadil spíše mezi povídky vědeckofantastické, vůči které se soutěž Žoldnéřů vymezuje, než klasickou fantasy. Ale v podmínkách je, že povídka "...musí obsahovat fantastické prvky (Žoldnéři fantazie se profilují jako fantasy soutěž, proto klasické SF raději posílejte jinam)" - a tato povídka i prvky "klasické fantasy", v podobě magie, má. A navíc, hranice mezi sci-fi a fantasy literaturou se leckdy těžko dá přesně v praxi vymezit. Hlavní je, když čtivo má svou kvalitu. Jako kupříkladu zde.


cori
15.02.2012 3 z 5

Fantasmagorický svět, v němž vás svým zpěvem mohou zahubit figuríny Sirény. Možná vás zaujme postapokalyptický svět, v němž se čeká na návrat boha Torze. Povídka asi každého neosloví, protože je trošku složitější na přemýšlení.