Witchblade #040 - #050 Oheň a krev

Povídka od: Christina Zacker
Z knihy: Witchblade Kompendium. Kniha 2


Sára Pezziniová vyšetřuje sérii vražd, které mají společnou jednu věc. Oheň a krev. Nejdříve žhářství, poté mrtvoly, které mají v těle zašitý dávkovač na bonbóny, posléze se dostaneme až k nevysvětlitelným sebevraždám. Vše však směřuje jedním směrem a to k Witchblade.

Tato část čítá deset sešitů #040 - #050

Originální název:

Witchblade #040 - #050


Rok vydání originálu: 2001

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
10.01.2018 4 z 5

Pane,
ochraňuj nás od věčného utrpení
v plamenech pekelných.

První, co vás trkne do očí je změna stylu kresby a rozložení obrazů. Trochu jiný styl a hned to vypadá lépe. Dokonce je tu i pár dvojstránkových kreseb, které dokážou zaujmout. Příkladem je dvojstrana v sešitě #041. Manhattan po výbuchu kerosinu vypadá opravdu zdemolovaně.

Malá ochutnávka:
Moje oči! Moje oči!
Ničeho se neboj, už je nebudeš potřebovat.

Co mě zaujalo nejvíce je sešit #044. Sice je to pokračování příběhu o brutálním vrahovi, který do těl svých obětí vkládá dávkovače na bonbony, ale celková grafika sešitu je velmi nádherná a lehce erotická. Tento sešit se opravdu povedl. Kresbu má na starosti Steve Firchow, který se tu moc neukazuje a jeho kresby jsou v těchto knihách spíše sporadické. Tady má prostor od #040 až do #050 a je vidět velké oživení.

Citát: I ticho může způsobit velký hluk.

Zato čím blíže jsme u konce, tím více začíná být zmatený děj. Opět to přeskakuje od ničeho k ničemu. Chaos a zmatek. Chtěl jsem tomu dát za pět, ale čtyři stačí.