Witchblade #026 - #039 Pod palbou

Povídka od: Christina Zacker
Z knihy: Witchblade Kompendium. Kniha 2


Na scénu se vrací údajně mrtvý Kenneth Irons. Spojuje se s cíkrví Posvátné prosperity, přijímá své nové já a hodlá se podělit se všemi. Policistka Pezziniová si již myslí, že dokonale ovládá Witchblade, což není zas tak moc pravda. Vrátila se z mise společnosti Stupeň utajení 42 na opětovný post policistky. Na scéně se opět objevuje i postava ze série Darkness. Také Gavin Taylor vystupuje do popředí tohoto příběhu a snaží se, jít za svým cílem........

Tento komplet čítá čtrnáct sešitů Witchblade #026 - #039

Originální název:

Witchblade #026 - #039


Rok vydání originálu: 1999

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
10.01.2018 3 z 5

Ona....
i tak brzo zemře....
s naší pomocí, nebo bez ní.....
Witchblade už se o to postará......

V této části knihy je zajímavé, že scénář je celkem logický. (Tedy až do #033). Zatím, co v předešlé knize 1 je scénář zmatečný a neustále přeskakující ze sešitu do sešitu, je to tady ucelené. Sešity na sebe navazují, detektivní práce policistky Pezziniové má zatím jen jeden cíl, není to tak ztřeštěné a zmatené. Co naopak trochu polevilo je kresba. Není tak detailní, spíše hrubá. Dokonce v prvních asi deseti sešitech najdeme jen tři dvoustránkové kresby, které mě dokonce ani tak moc neohromují.

Malá ochutnávka:
Ten chlápek je neuvěřitelnej. Předstírá, že je Bůh, vymejvá tisícům naivních lidí mozky a oni Ho pak uctívají. Nemůžu uvěřit, že mu to pořád žerou.......

Zajímavé je, že někdy od sešitu #033 začne haprovat scénář, skoky časem, podivné náhody, oslí můstky, a zároveň s tím se zlepšuje kresba. Co se to u ďasa děje ?!?!
Opravdu první povedená dvojstránková kresba se objevuje až v sešitě #037. Ale ani tak není zas tak moc oslnivá. Chybí jí spousty detailů na pozadí.

Citát: To mi hlava nebere.

Jako celek působí „Pod palbou“ nedořešeně, po dobrém úvodu, zmateně a odfláknutá je i kresba. Pro mne celkem zklamání. Tuto část hodnotím jen třemi hvězdami.