Vlci ze Svatého Augusta

Povídka od: Mike Mignola
Z knihy: Spoutaná rakev


Hellboy v roce 1994 vyšetřuje smrt svého přítele, kněze Kellyho, který zemře při záhadném masakru v jedné italské vesnici.

Originální název:

The Wolves of Saint August


Rok vydání originálu: 1994

Komentáře (3)

Přidat komentář

MCGinger
14.04.2023 5 z 5

Wow! Pecka...snad dosud nejlepší příběh o HB, který se mi dostal do roukou. Byť samozřejmě kratší, tak velice povedený napínavý příběh a vynikající výtvarné provedení.

Kate18
02.11.2019 5 z 5

Do vesnice Griart přijde kněz Edward Kelly, Hellboyuv přítel. Chtěl by v místním kostele sloužit mše. Potk však neznámého muže, který ho zavede do hrobky rodiny Grenierů. Tato rosina byla kdysi prokleta a zavražděna hrozným způsobem. Byli napíchnutí na kovové kůly a později rozsekáni na kusy. To ale nebylo to nejhorší, prokletí budit se každých sedm let a měnit se ve vlky s lidskou duší trvalo i po jejich smrti.


Terva
12.08.2019 4 z 5

Odejdi knězi,
vrať se domů.
Tady Bůh není,
tohoto místa
se zřekl.

Povídka, která má asi nejvíc mrtvejch na jeden příběh. Otec Edward Kelly se snažil, ale něco se velmi zvrtlo. Hellboy je tomu na stopě. Postrádám tu Hellboyivo ironii, krev už je také dávno zaschlá, jen to tajemno se v tom dá najít. Možná moc povídání, ale bylo nutné. A nakonec perlička v perfektním finálním souboji.

Citát: Kdysi jeden člověk choval ve svém žaludku vlka a ten ho pomalu žral zevnitř. Vlk při tom rostl. Nakonec už lidská kůže nedokázala vlka skrývat...