Vesnička pod horami

Povídka od: Kateřina Mikutová
Z knihy: V hrůze a krvi zrozeni


Alice a Albert Adlerovi jsou mladí manželé, kterým se jako zázrakem naskytne možnost nastěhovat se do rodinného domku v podhůří. Ze své radosti ovšem velmi rychle vystřízliví, když zjistí, že jejich sousedé skrývají temné tajemství, které naprosto odporuje lidským zásadám.

Rok vydání originálu: 2023

Komentáře (2)

Přidat komentář

Slepýš24
03.01.2024 3 z 5

Předvídatelný děj, z manželů jsem málem dostala cukrovku, jak se oslovovali, jak byli láskyplní. Bohužel se chovali dost nelogicky – proč se chtěli jít podívat na rituál, kterej magor by to dělal? Proč Albert odhodil pohár s krví, když věděl, že stejně nemá kam utéct a že z toho takhle nemůže vyváznout živý? Normální člověk by to třeba ukecal a pak tajně utekl...
Taky je zvláštní, že by lidé ze 16. století mluvili takhle srozumitelně a „moderně“, když je to uzavřená společnost.
Konec byl uspěchaný, působil jako pouhé konstatování toho, co se dělo dál, jako by to bylo zkopírování bodů z osnovy. V tomto případě je vidět, jak moc příběhu uškodil stanovený počet znaků. I když si říkám, že to mohlo být i lépe uchopené – co třeba začít od konce, od ženy, která je v psychiatrické léčebně a nikdo jí nevěří?
Celkově nemohu říct, že by mě povídka nějak extra bavila. Takový průměr, nápad nijak závratný, dialogy přecukrované. Ale možná má autorka větší potenciál, jen jí přistřihl křídla stanovený rozsah (ovšem nutno podotknout, že i práce s rozsahem je důležitá dovednost).

KnihoSny
09.11.2023 5 z 5

Myslím si že kdyby povídla dostala šanci tak by zní byl super horothriller