Vesmír z druhé strany

Povídka od: Petr Heteša
Z knihy: Capricorn 70


Na překladiště na Ganimeru nečekané zavítá kontrolorka Vesmírné bezpečnosti Evropské unie. Šéf základny a jeho podřízení se snaží zakrýt všechny prohřešky proti předpisům, přičemž kouření jointů je to nejmenší.

Rok vydání originálu: 2015

Komentáře (4)

Přidat komentář

Terva
07.04.2023 5 z 5

Já ti říkám,
že by musela
být úplně
blbá,
aby na to nepřišla.

Od mistra Heteši jsem nečekal nic jiného, než skvělou jízdu plnou vypointovaných kapitol, s nějakou tou zrzkou co má velký koz . . . plnější postavu, trochou alkoholu, sexu, drog a zmatkujících hlavních hrdinů, kteří se snaží udržet klid v absolutně nebezpečném prostředí. Bylo to rychlé, akční, vtipné, prostě skvěle jsem se bavil. Pointa příběhu mě rozesmála a musel jsem zatleskat. Není nad to mít svůj vlastní klid.

Malá ochutnávka:
MATT - Maxi, tady Matt. Teď jsem tu kontrolorku zavedl do ubytovací části a vyzvednu jí za hodinu.
MAX Co tam proboha hude kontrolovat?
MATT Nejspíš svůj vzhled. Předpokládám, že si bude malovat čumák, plácat make-up a lakovat drápy. Prostě se ubytuje. No a pak určitě bude chtít mluvit s tebou . . . . Takže jí k tobě zavedu . . .
MAX Ty ses asi zbláznil, ty vole. Rozhodně jí nemůžeš odvést ke mně na dispečink vnitřního zabezpečení. Svítí nám tu rudý kontrolky, že je třetina základny kontaminovaná.

Adhara
08.04.2020 4 z 5

Humorný príbeh o inšpekcii na podozrivej kozmickej stanici s poriadne prízemnou posádkou. Čítalo sa to dobre. Pobavilo, oddýchla som si. No rozuzlenie to zase celé trochu zhodilo dolu. Bolo úderné, to áno. Lenže aký motív by mali mimozemšťania robiť to, čo robia? Z vďačnosti za svoju záchranu? Napriek tomu milá oddychovka a jedno z najlepších čítaní v zbierke.


cetriolo
17.10.2018 4 z 5

Celkem dobré, ale ten konec je takový rychlý i když pointa je celkem zajímavá...

cori
27.05.2015 3 z 5

Humorná povídka o tajemství jednoho skladiště. Pointa mě moc nenadchla.