Truhla ze zálivu Smrti

Povídka od: Svatopluk Doseděl
Z knihy: Truhla ze Zálivu smrti


Hrad Ladštejn ukrývá ve svém nitru hrůznou truhlu. Co však ukrývá truhla? Vášnivý hledač mýtů a legend je na stopě pokladu Svobodných zednářů.

Originální název:

Truhla ze zálivu Smrti


Rok vydání originálu: 2015

Komentáře (3)

Přidat komentář

Claudius
31.07.2017 3 z 5

Překvapivě napínavá povídka s ještě překvapivějším uvěřitelným chováním postav. Byl jsem zvědavý, zda poklad najdou, co bude v truhle, případně jak s tím naloží. O to více mě pak nudil klasicky přehnaně brutální závěr, když už nezbylo žádné tajemno, natožpak strach, a šlo jen o závěrečnou konfrontaci, která dopadla přesně tak, jak by každý odhadl. Protože hlavní postavu, která do konce příběhu na nadpřirozeno samozřejmě nevěřila, nějakým způsobem napadlo tahat s sebou na honbu za pokladem zřejmě velmi těžkou a hlavně nesmírně cennou (vážně, jaký ještě jiný poklad chtěl najít?) starou kazetu, která se mohla kdykoliv zničit a hlavně neobsahovala nic, co by racionálně uvažující člověk s sebou tahal kamkoliv.

evickakyticka
08.03.2016 5 z 5

Na závěr parádní povídka. Atmosféra skvělá, propojení pověstí se mi moc líbilo a kor na domácí půdě vše působilo tajemně. Některé mouchy v ději bych vychytala, ale přivřu obě oči a dám plný počet.


Terva
17.11.2015 4 z 5

Parádní hororová povídka. Bavil jsem se u ní, věřil jí a prožíval jí. Některé dětinské aspekty a náhody však kazí celkový pohled na tento příběh. Povídce by slušelo více temnoty a možná i delší, knižní zpracování.